Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

ASCOM - Üzemeltetés optimalizálása az iparban

Vezeték nélküli eseménykezelő, kiértesítő, naplózó rendszer

Karbantartási, üzemeltetési folyamatok optimalizálása az iparban

Kritikus helyzetek hatékony kezelése
Váratlan karbantartási események

Az Ascom Unite rendszer segítségével megspórolható a karbantartó kiértesítésére, keresésére fordított - sokszor jelentős - idő. Váratlan gépleállás esetén azonnal üzenet érkezik az adott berendezés javítására beosztott dolgozó mobilkészülékére. Az üzenetre reakciót vár a rendszer, ami lehet nyugtázás vagy esetleg elutasítás is. A folyamat során az összes mozzanat időbélyeggel együtt naplózásra kerül (karbantartási esemény, kiértesítés, reakció, munka megkezdése, készre-jelentés stb.)

Folyamatos alapanyag-ellátás

Tömegtermelésben előforduló fontos megoldandó probléma a termelő berendezések folyamatos alapanyag-ellátása és termékváltáskor az átállási idő csökkentése. Az Ascom Unite rendszer segít abban, hogy előre értesíteni lehessen az ellátó csoportot, ha egy alapanyag kritikus szint alá fogy. Így időben feltöltésre kerül az adagoló, biztosítva a folyamatos termelést, ezzel csökkentve a szükségtelen állásidőt. Termékváltásnál szükséges szerszámcsere esetén a gépkezelők időben fel tudnak készülni a lehető legrövidebb idejű átállásra.

 

Egyedül dolgozó munkás személyi védelme

Az Európai Unió egyre több országában szigorodnak a dolgozók munkabiztonságát érintő szabályok. Az Ascom Unite rendszerhez kapcsolódó mobileszközök bizonyos típusai dőlés- és mozgásérzékelővel vannak ellátva. Veszélyes munkafolyamatokhoz (tartálytisztítás, erősáramú szerelés, tetőn végzett munkák stb.) kirendelt dolgozó mellé nem kell biztonsági embert állítani (bizonyos esetekben ez amúgy sem jelent garanciát - pl. gázszivárgás), mert baleset esetén a készülék automatikusan riasztást küld egy előre definiált mentőcsapatnak. A vakriasztások elkerülése érdekében a rendszerben késleltetést is be lehet állítani.
 

 

 

Letöltés PDF-ben

További ASCOM megoldások:

Betegellátás optimalizálása az egészségügyben

Személy- és objektumvédelem a büntetés-végrehajtásban

TörlésKijelöltek összehasonlítása