Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

Ascom

Az Ascom széles portfólióval rendelkezik a vezeték nélküli kommunikációs rendszerek területén. Az Ascom Unite vezeték nélküli kiértesítő és munkafolyamat irányító rendszer figyeli a rábízott gépek, berendezések, betegmonitorok és folyamatok kritikus jelzéseit, majd haladéktalanul üzenetet küld a problémák megoldásához rendelt munkatársak (karbantartók, ápolók, orvosok stb.) mobil eszközeire. A rendszerhez használható mobileszközök skálája rendkívül széles, az okostelefonokon használható Unite Axess alkalmazásoktól (iOS, Andriod), az ipari DECT, illetve VoWiFi készülékekig szinte minden megoldás támogatott. Az Ascom Myco okostelefonnal, amely 3G és WiFi hálózaton is működik, grafikus felületen érhetők el a szolgáltatások.


Felhasználási területek

Egészségügy, idősgondozás

A svéd központú Ascom Wireless Solutions élen jár az egészségügyi vezeték nélküli kommunikációs eszközök fejlesztésében. A megoldásaik célja, hogy a kritikus kommunikációs helyzetekben is maximálisan megbízható eszközök és rendszerek álljanak a kórházi személyzet rendelkezésére.
Az egészségügyi megoldások – nővérhívó rendszerek, betegmonitorozó berendezések jelzéseinek integrációja és mobilizált munkafolyamat (workflow) menedzsment alkalmazások-, továbbá a HIS ( Hospital Informations Systems), RIS (Radiology Information Systems), LIS ( Laboratory Information Systems) szoftverrendszerekhez való kapcsolódás is az ápolók és az orvosok munkájának maximális támogatására valamint a betegellátás hatékonyságának növelésére hivatott.

Ipar

Az Ascom professzionális üzenetkezelési megoldásokat nyújt olyan ipari területeken, ahol a váratlan és tervezett események gyors, hatékony kezelése (az észleléstől kezdve a kiértékeléseken keresztül az eseménynaplózásig minden mozzanat nyomon követése) a legmagasabb elvárások közé tartozik.

Kiskereskedelem

Az Ascom üzenetkezelési megoldásai segítenek a kereskedelmi egységek, bevásárlóközpontok eseményeinek (karbantartási folyamatok, biztonságtechnikai problémák, tűz- és balesetek mentési intézkedései) gyors és pontos kezelésében, irányításában.

Büntetés-végrehajtás

Az Ascom megoldásainak segítségével a büntetés-végrehajtási intézményekben potenciálisan előforduló kritikus események (szabotázs, személyvédelmi- és vészhelyzetek) hatékony elhárítása késedelem nélkül elvégezhető.

Megoldások

Nővérhívó rendszerek integrált kiértesítéssel

Az Ascom nővérhívó rendszer maximálisan támogatja a mobil munkavégzést a leggyakrabban használt vezeték nélküli technológiákra (DECT, VoWiFi, GSM, 3G, Pager) építve. Az ápolók, betegszállítók nincsenek helyhez kötve, minden értesítés, üzenet megtalálja őket munkavégzés közben is.

Kórházi workflow-támogató megoldások

Az Ascom kórházi szolgáltatáscsomagjával hatékonyan szervezhető a mindennapi ápoló/gyógyító munka. Intuitív, grafikus felületen nyomon követhető a különböző műszakokba és területekre beosztott dolgozók tevékenysége. Előre meghatározható profilok segítségével egyszerűen elkészíthető a napi, heti, havi munkarend, megszűntethetők a párhuzamosságok.

Idősgondozás támogatása

Az Ascom speciális megoldásai az idősotthonok lakóinak biztosítanak komfortosabb életet, az ott dolgozó ápolóknak, segítőknek pedig hatékony munkát, nyugodt körülményeket. A lakókat azonosító, kényelmes, vízálló karperec a rendszer lokalizációs szolgáltatásaival együttműködve "észrevétlen" biztonságot nyújt a szabad mozgás lehetőségét megőrizve.

Kórházi személyvédelem

Bizonyos kórházi osztályok (pl. pszichiátria, addiktológia) dolgozói állandó veszélynek vannak kitéve az ápoltak esetlegesen kiszámíthatatlan viselkedése miatt. Az Ascom személyvédelmi megoldásai támadás, szabotázs esetén segítenek a veszélyben lévő dolgozó lokalizálásában, a támadó elleni hatékony fellépésben. Az eszközökről pánikgombos riasztás vagy a készülék eltulajdonítása esetén automatikus húzózsinóros vészjelzés indítható.

Kritikus üzenetek kezelése az iparban ("Ipar 4.0")

A modern iparvállalatok a gyártási, logisztikai és karbantartási folyamataik optimalizálása során olyan új kihívásokkal szembesülnek, amelyek megoldása elképzelhetetlen intelligens információtechnológiai eszközök nélkül. Az Ascom által kifejlesztett kommunikációs rendszer a legmagasabb fokú eseménykezelés elérését teszi lehetővé különböző felhasználási területeken (külső- és belső átállási idők drasztikus csökkentése - SMED, karbantartási események követése/naplózása, azonnali kiértesítés, napi rutinfeladatok menedzselése stb.).

Veszélyes munkát végzők védelme

Az Ascom személyvédelmi rendszerében pontosan lokalizált zónákat lehet definiálni, így a készülékek helyzete folyamatosan követhető. Baleset esetén (rosszullét, eszméletvesztés) a készülék dőlésérzékelője aktivizálja az automatikus riasztási funkciót. Az segítségnyújtó(k) részére azonnal kiküldött üzenet tartalmazza a balesetet szenvedett dolgozó azonosítóját, a baleset pontos időpontját és helyszínét (a diszpécser gépén a terület alaprajzán bejelölve). A mentésben résztvevők munkáját segíti a balesetet szenvedett dolgozó készülékének lokális hangjelzése is.

Előnyök

Intelligens riasztáskezelés

A riasztások mindig a megfelelő személyhez jutnak el anélkül, hogy azt minden munkatárs megkapná, így a dolgozók több időt tölthetnek az igazi feladataikkal. Az egyszerű, de információgazdag, grafikus figyelmeztetések segítenek a dolgozóknak abban, hogy azonnal értesüljenek, a kritikus eset hol történt és milyen fontosságú, és mi a teendő azzal kapcsolatban.

Több érzékszervre is ható figyelmeztetések

Rezgés, szín, hang, szöveg és grafikai elemek segítik a jelzések észlelését, emellett a vizuálisan is megjelenő riasztások lehetővé teszik a gyors reakciót.

Az információk mobilizálása

A szükséges információk a szó szoros értelmében mindig kéznél vannak. Egyetlen kattintással elérhetőek mindenhol, ahol szükség van rájuk. Az Ascom Unite integrálhatja a kórházban működő medikai eszközöket, HIS (Hospital Information Systems), LIS (Laboratory Information Systems), RIS (Radiology Information Systems) szoftvereket és betegmonitorozó készülékeket. Az integrálható alkalmazások további fontos adatokat is elérhetővé tesznek – labor eredmények és orvosi nyilvántartások, napi rendszeres feladatok-, azonban a kritikus riasztások a betegek biztonságának érdekében mindig prioritás élveznek.

A klinikai munkafolyamat javítása

Az integrálható rendszerek segítségével az ápolók gyors, pontos és felelős döntést hozhatnak a kritikus helyzetekben. Az események automatikus naplózása, a szükséges adatok azonosítása növeli a hatékonyságot, optimalizálja és mérhetővé teszi a munkafolyamatokat. Egyedülálló áttekintést nyújt az ápolókról és betegekről, ezáltal racionalizálható a hozzárendelési folyamat. Biztosítja, hogy a páciensek mindig a megfelelő ápolóhoz legyenek beosztva.

Kritikus helyzetek hatékony kezelése

Ipari környezetben az Ascom Unite rendszer segítségével megspórolható a karbantartó kiértesítésére fordított – sokszor jelentős idő. Váratlan gépleállás esetén azonnal üzenet érkezik az adott berendezés javítására beosztott dolgozó mobilkészülékére. A rendszer az üzenetre azonnali reakciót vár, ami lehet nyugtázás vagy esetleg elutasítás is. A folyamat során az összes mozzanat időbélyeggel együtt naplózásra kerül (karbantartási esemény, kiértesítés, reakció, munka megkezdése, készre-jelentés, stb.).

Folyamatos alapanyag-ellátás segítése

Használatával lehetővé válik az ellátó csoport előre értesítése, ha egy alapanyag kritikus szint alá fogy. Ennek köszönhetően biztosított a folyamatos termelés, szerszámcsere esetén a gépkezelők időben fel tudnak készülni a lehető legrövidebb időn belül.

Dőlés- és mozgásérzékelés

A mobileszközök bizonyos típusai dőlés-és mozgásérzékelővel vannak ellátva. Ennek köszönhetően a veszélyes munkafolyamatokhoz (tartálytisztítás, erősáramú szerelés, tetőn végzet munkák, stb.) kirendelt dolgozó mellé nem kell biztonsági embert állítani, hiszen baleset esetén a készülék automatikusan riasztást küld egy előre definiált mentőcsapatnak. Büntetés-végrehajtási intézményekben szintén hasznos tulajdonság lehet, mivel ha az őrt támadás éri, a készülék automatikusan riasztást küld. A problémák elkerülése végett több olyan tényező is van, amire a riasztás aktiválódik: dőlés, pánikgomb megnyomása, húzózsinór kirántása.

Lokalizációs kiegészítők

A lokalizációs kiegészítők segítségével folyamatosan naplózható a dolgozók mozgása, a rendszer rögzít minden lokalizációs ponton történő áthaladást. Büntetés-végrehajtásban ennek különösen nagy szerepe lehet, hiszen a járőrfeladatok adminisztrációjának megkönnyítése mellett egy esetleges vészhelyzetet is egyszerűbben be lehet határolni.

A Young B.T.S. Kft. a svéd központú Ascom Wireless Solutions magyarországi partnereként a testre szabott vezeték nélküli kommunikációs megoldások komplett portfólióját kínálja a legkülönbözőbb területeken, az ipartól az egészségügyi és büntetés-végrehajtási intézményeken keresztül a kereskedelemig és az idegenforgalomig. A vállalat célja, hogy a kritikus helyzetekben is maximálisan megbízható eszközök és rendszerek álljanak a munkatársak rendelkezésére.

AZ ÖN TERMÉKMENEDZSERE PÁLINKÁS PÉTER!

Telefonszám:  +36 (1) 452 2726
E-mail: palinkas.peter@young.hu 

Ajánlatkérés vagy kérdés esetén keresse kollégánkat!

Termék katalógus

TörlésKijelöltek összehasonlítása