Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

ALE Rainbow platform: hatékony kommunikáció új funkciókkal

2023. április 24.
Az Alcatel Lucent Enterprise Rainbow platformja egy hatékony és korszerű kommunikációs eszköz, amelynek legújabb változata, a 118-as verzió rengeteg hasznos és érdekes újdonságot tartalmaz.

Az új kiadás többek között az alábbi területeken hoz jelentős fejlesztéseket

 • Minőség: A Rainbow azon dolgozik, hogy az online kommunikáció minél simább és hatékonyabb legyen. Az új verzióban a hálózati infrastruktúra és az alkalmazások optimalizálása, a betöltési idők rövidítése és a navigációs funkciók fejlesztése érdekében számos változtatást eszközöltek. Emellett javult a hívások minősége is még azon környezetekben is, ahol a hálózati kapcsolat rossz minőségű.
 • Hozzáférhetőség: A Rainbow fontosnak tartja, hogy a platform minden felhasználója számára könnyen hozzáférhető legyen. Az új verzióban javították a mobilalkalmazások olvashatóságát és az online belépési felületek navigációját. Emellett számos grafikai változtatást is végrehajtottak, például az input mezők kiemelése a webes és desktop alkalmazásokban.
 • Új felület az Android alkalmazáson: Az Androidos Rainbow felületét optimalizálták és a teljesítményét javították. Az alkalmazás fülöket egyszerűsítették, hogy könnyebben áttekinthetőek legyenek, és a kontrasztot is javították a jobb olvashatóság érdekében. Az új verzióban dinamikus a felület a háttérkép alapján, valamint elérhetővé vált egy valódi sötét téma, amely automatikusan bekapcsol OLED/AMOLED kijelzőkön, így javítva az akkumulátor élettartamát. A kereső funkciót is optimalizálták a szöveges üzenetek kereséséhez, így az utolsó 20 keresés is megjelenik a listában. A képek küldésének és fogadásának módja is javult, így csökkentve az alkalmazás környezeti lábnyomát.

 

 • Kezelje feladatait közvetlenül a Rainbow alkalmazásból:
  Az egyik legizgalmasabb újdonság a feladatok kezelésének lehetősége a Rainbow alkalmazáson keresztül. Ha feladatot kapunk beszélgetésben vagy buborékban, mostantól lehetőség van ezeket az üzeneteket feladattá alakítani, és a Rainbow feladatlistájában személyes megjegyzéseket létrehozni. Ez az eszköz lehetővé teszi feladatainak központosítását egyetlen alkalmazásban, és segít az összességében jobb szervezettség elérésében.

 • Draft (vázlat) funkció
  Hasznos újdonság a "Draft" funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felfüggeszthessék az üzenet írását, és később folytathassák anélkül, hogy aggódnának amiatt, hogy elfelejtették volna az üzenetüket. Az utolsó beszélgetések panelen az éppen írt üzenet mellett megjelenik a "Draft" szó.

 • Videó fogadásának letiltása:
  A Rainbow platform mostantól lehetővé teszi a további résztvevők videóinak kikapcsolását a konferenciahívás során. Ez a funkció hasznos lehet, ha az internetkapcsolat lassú, és segít az élmény javításában a folyamatosság érdekében. A videók bármikor visszaállíthatók a konferencia során, ha javul az internetkapcsolat.

 • A résztvevők némítása és némításának feloldása:
  Az "unmute" (némítás) funkció fejlesztése révén most az a felhasználó, aki vissza szeretnél hangosítani magát, egy felugró ablakot kap, amely rákérdez, hogy "be szeretné-e kapcsolni" vagy "maradjon továbbra is lenémítva". Ez a funkció a jobb audiovezérlést és az interakció minőségének javítását szolgálja.

 • Egy buborék résztvevő hívása konferencia közben:
  Az "Organizers" (szervező) és a "Owners" (tulajdonosok) mostantól hívhatnak egy Rainbow felhasználót az oldalsávon található zöld telefon ikon megnyomásával. Több felhasználót is hívhatnak egyszerre. Ez a funkció intuitívabb konferenciakezelési élményt nyújt és egyszerűen használható.

 • A Rainbow Room rugalmasabbá válik:
  Az újítás lehetővé teszi, hogy hívjunk egy Rainbow Room-ot a konferencia során. Így a konferencia végén a Room nem marad a "bubble"-ban. Ez a funkció lehetővé teszi a Rainbow Room-ok rugalmas használatát szükség esetén.

 • Új jelszó policy
  Az adatbiztonság kiemelten fontos szerepet játszik az Alcatel Lucent Enterprise Rainbow platformjának fejlesztésében. Ezért a jelszópolitikát is megújították. A jövőben a jelszavak hosszúsága minimum 12 karakter lesz, hogy megfeleljen a legjobb gyakorlatoknak és megvédje az adatainkat.
 • E-learning: Értesítést jön az új tanfolyamokról az E-learning alkalmazásban
  Mostantól értesítést kaphatunk az új tanfolyamokról az "E-learning" platformon. Ha a meglévő tanfolyamokat kibővítették vagy újakat adtak hozzá, akkor az információk valós időben frissülnek, hogy pontosan tükrözzék a tanulási folyamatot és ösztönözzék a felhasználókat a tanulásra. Ezenkívül az "E-learning" most már elérhető német nyelven is, az angol és a francia mellett (a menüből beállítható).

 • Adatvédelmi hozzáférés
  Az Analytics Privacy Access szakasz lehetővé teszi, hogy az üzleti partnereink és a belső munkatársak számára meghatározzuk az adatbiztonsági szintet. Az ügyfelek most meghatározhatják, hogy az adminisztrátorok és a üzleti partnerek milyen szinten láthatják a felhasználói analitikákat.

 • Rainbow ügyfélek a hangminőségi műszerfal kijelzőn
  A Rainbow platform most lehetővé teszi, hogy az iOS és Android Rainbow klienseket hozzáadjuk a Quality Audio (hangminőség) táblához. Ez az új funkció javítja az audio minőségi problémák elemzését, így hatékonyabban kezelhetőek azok és persze jól láthatók, hogy az egyes kliensek a hívások során milyen hangminőséget képviseltek.

 • Felhasználói e-mail cím változtatása az adminisztrátor által
  Az adminisztrátorok most már módosíthatják a felhasználók e-mail címét. Ha valaki megváltoztatja a vezetéknevét vagy bármilyen más ok miatt szükséges az e-mail cím változtatása, az adminisztrátor most már közvetlenül kezelheti ezt a folyamatot.

Az ALE Rainbow ezen kívül sok apró, praktikus újdonsággal is szolgál. Az új funkciók teljes listájáról innen lehet tájékozódni.
Az ALE Rainbow frissítésekkel kapcsolatban kérdésekben keressék ALE specialistáinkat:

Pálinkás Péter
kereskedelmi vezető
palinkas.peter@young.hu
+36 (1) 452 2726

További híreink

Itt az új 2N Access Unit 2.0!
2023. április 3.
A 2N, mint a beléptető rendszerek egyik vezető gyártója piacra dobta az új 2N Access Unit 2.0 olvasót, amely immár három hozzáférési lehetőséggel rendelkezhet egy eszközben: érintőbillentyűzet, Bluetooth és RFID.
2N Mobile Video App változások – itt az új My2N App!
2023. március 7.
A 2N Mobile Video alkalmazás hamarosan átalakul My2N applikációvá, amely sok új funkcióval és a felhasználói élményt tovább javító módosításokkal fog érkezni.
Optimalizáld a rackszekrényed! – Az új Excel Hibrid panelekkel
2023. február 22.
Azok a kis- és közepes vállalkozások, amelyek szűkös rack-területtel rendelkeznek telephelyükön, illetve ezekben túlméretezett eszközöket használtak a hálózati problémák megoldására, most végre fellélegezhetnek. Az Excel új hibrid paneljei két technológiát egyesítenek, amelyek korábban két ...
TörlésKijelöltek összehasonlítása