Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

APOLAN tag lett az EXCEL

2019. február 22.
Az Association for Passive Optical LAN (APOLAN), a passzív optikai helyi hálózatok (POL) oktatását és elfogadását végző nonprofit szervezet öt új globális tagot jelentett be a minap. A Young B.T.S. Kft. által is forgalmazott hálózati termékek gyártóján, az Excel Networking Solutions-on kívül a Dirtt, a Furukawa Electric, az Icon Voice Networks és a Meisterbuch is csatlakozott az informatikai gyártók, forgalmazók, rendszerintegrátorok és tanácsadók azon klubjához, melynek szereplői aktívan részt vesznek az APOLAN keretein belül a passzív optikai LAN globális elterjesztésében.

A digitális átalakítás a legtöbb vállalatot és szervezetet új kihívások elé állítja az infokommunikáció terén. Az intelligens épületek iránti kereslet, a katonai szintű biztonság, a 99,999%-os (ún. öt kilences) rendelkezésre állás, a költséghatékony skálázhatóság és a gyakorlatilag korlátlan sávszélesség iránti igény sose volt még ilyen óriási, mint manapság. A hagyományos réz alapú hálózatokat viszont nem arra tervezték, hogy megfeleljenek ezeknek az igényeknek. A probléma megoldása érdekében az APOLAN meglévő és új tagvállalatai segítik az iparági vezetőiket a POL elfogadásában, amely költséghatékony, nagy sávszélességű, megbízható, biztonságos és rugalmas megoldást kínál a mai kor és a jövő igényeihez.
Paul Mills, az APOLAN nemrég kinevezett új elnöke szerint (aki egyben az Excel Networking Észak-Amerika értékesítési igazgatója is) „az alapító tagoktól a legújabb tagokig az APOLAN olyan innovatív vezetőkből álló szervezetet épített, amely páratlan szintű iparági és POL szakértelemmel rendelkeznek, elkötelezettek a POL technológia iparági oktatásában és a megfelelő megoldások, erőforrások biztosításával képesek az innovatív technológia iránti növekvő kereslet támogatására.”
Az APOLAN tagok listája itt található. További APOLAN információ: apolanglobal.org, struki.hu

Mi is az a passzív optikai hálózat?

Osztott üvegszálas rendszerben alapvetően két technológia verseng: az egyik az AON (Aktív Optikai Hálózat) a másik pedig a PON (Passzív Optikai Hálózat).
Alábbi kép jól szemlélteti az alapvető különbséget: az AON egy leginkább az Ethernetre (otthoni vezetékes hálózat) hasonlító kapcsolható elérési technológia, mely switch-ek segítségével szegmentálható, a csomagok irányíthatóak. Ezzel szemben a PON leginkább a kábeltv hálózatokra hasonlít: egyetlen üvegszál (osztott közeg) kapacitását több előfizető használja, akiket passzív optikai elosztókkal kapcsolunk ugyanarra az optikai kábelre. A különböző végpontokhoz tartozó adatokat az optikai végberendezések szűrik meg: a nem nekik címzett csomagokat eldobják.

Passzív Optikai Hálózatot olcsóbb építeni és karbantartani is, hiszen a nevéből adódóan nincsenek aktív (áramot, légkondicionálást igénylő) elemek (kapcsolók, forgalomirányítók stb.) az előfizető és a "helyi központ" között.

Forrás és bővebb információ: ha6gg.hu


A Young B.T.S. Kft., amely az Excel Networking termékek hazai disztribútora különösen érdekelt a PON technológiák hazai elterjesztésben, ezért folyamatosan bővítjük EXCEL PON kínálatunkat. Az Excel PON megoldásairól a friss EXCEL PON katalógusból, továbbá Excel értékesítési menedzserünktől tudhat meg bővebb információkat.

Pásztor András
pasztor.andras@young.hu
Tel.: +36 (1) 452 2646

További források: globenewswire.com

További híreink

PANASONIC Technikai Támogatás Szolgáltatáscsomag - Tájékoztató!
2019. február 18.
Ahogy arra első januári hírlevelünkben már felhívtuk a figyelmet, február 1-től már a megújított Panasonic Technikai Támogatás Szolgáltatáscsomagok (PTT) az érvényesek. De miért is érdemes előfizetni a PTT-re? A rövid válasz: mert nem éri meg nem előfizetni! A hosszabb válaszért érdemes ...
Ragyogó februári UNV akció!
2019. február 15.
Szemkápráztató kedvezményekkel várjuk az UNV kamerák és NVR-ek viszonteladóit és végfelhasználóit! Akciónkban 22 PRIME és 8 EASY kamera illetve NVR kapható 2019. február 18. - március 1. között, a készlet erejéig!
Újabb rangos díjat nyert a 2N IP VERSO!
2019. február 12.
A 2N IP VERSO intercom elnyerte a „Legjobb Hardware”-ért járó díjat a CEDIA AWARDS-on. A 2N zászlóshajójának nem ez az első rangos elismerése, 2017-ben a RedDot formatervezési díjat is begyűjtötte.
TörlésKijelöltek összehasonlítása