Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

Ascom Myco 3 okostelefon - Az ascom nagy húzása! – 2.rész

2019. augusztus 21.
A hétköznapi használatra szánt okostelefonok és a kimondottan speciális munkára fejlesztett eszközök között első látszatra nem sok a különbség. De a munka világában hamar eljön az igazság pillanata. Cikksorozatunk első részében rámutattunk a problémás területekre, most pedig bemutatjuk, milyen megoldást kínál az újonnan kifejlesztett Ascom Myco 3.

Ki ájulna el egy maximum 4+32GB-os tárolókapacitású, egy 5 és egy 13 MP-es kamerával felszerelt full HD-s képernyőjű okostelefontól? Valószínűleg senki, ha folyamatos social média jelenlét, játék, zenehallgatás, a nyári bulik és az utazgatások dokumentálására a cél. De -ahogy azt cikksorozatunk 1. részében bemutattuk -, ha bizonyos speciális munkakörülményeinkhez keresünk megbízható, strapabíró céleszközt, nem biztos, hogy a tárhely mérete, a kamerák MP száma, vagy a képernyő 4K felbontása az, amely meggyőző érv a kiválasztásnál.

Csak semmi feltűnősködés!
Az Ascom Myco 3 már első látásra is egy rendkívül puritán, robosztus, masszív anyagokból (aluminimum váz, strapabíró műanyag), készített munkahelyi készülék. Az IP67-es por- és vízvédelem garantálja, hogy ez a készülék nem fog elázni és nem mennek tele az apró rések porral, ezen kívül ellenáll az olajnak és a fertőtlenítőszereknek is. Nem elírás: a készülék fertőtleníthető!
Az 5 colos képernyőjével valahol az iPhone 8 és 8s tepsimobiljai közt helyezhető el méretben, ámbár a penge vastagság helyett itt másfél centit kapunk és egy egészen különleges cserélhető akkumulátort. A képernyő a különösen kemény Corning® Gorilla® 3 üvegből készül, a rendszert pedig egy nyolcmagos 2 GHz-es processzor hajtja meg. A nagy képernyő könnyű interakciót kínál az alkalmazásokkal, képekkel, dokumentumokkal, és segíti a munkát valós idejű adatokkal. A full HD nagy képernyőfelbontás hozzájárul a kiváló olvashatósághoz, a gyorsabb munkafolyamatokhoz és kevesebb hibához. Hogy ez sok vagy kevés? Éppen elég, ha nem a New York Times több oldalas híreit akarjuk nap mint nap olvasni egy olasz kávézóban, hanem általában a vegytiszta munkahelyi üzleti- és kommunikációs üzeneteket, információkat egy kórházi ügyeleten, egy idősotthonban, egy vendéglátóhelyen, egy üzemben vagy akár egy szupermarket raktárában. De azért egy 100 oldalas használati utasítás pdf fájlját is jól el lehet rajta olvasni.

A készülék Android operációs rendszert futtat és természetesen letölthetők rá az Ascom kiterjesztések és appok.


És az az aksi…
A Myco 3 akkumulátora igazi ritkaság. Persze nem azért, mert cserélhető és mert a 2935 mAh-ja sem világbajnok érték (mégis odaver az iPhone Xs 2658 mAh-ás aksijának). Hanem mert valódi „hot-swappable” mechanizmussal rendelkezik. Az akkumulátor cseréjekor ugyanis nem szükséges lekapcsolni a telefont vagy kilépni a működő alkalmazásokból: menetközben kipattantjuk az aksit és kicseréljük egy feltöltöttél. A készülék egy beépített, átmeneti akkuval működik tovább 60 másodpercig, így valóban megszakítás nélküli használatot garantál a Myco 3.

Egyéb kütyük
Az Ascom Myco 3 tartalmaz egy dedikált professzionális vonalkód-leolvasót, NFC funkciót, valamint elülső és hátlapi kamerákat is, ahogy ezt a bevezetőben már írtuk. Kiegészítőként megvásárolhatók hozzá töltő rackek, amelyekben egyszerre több akkumulátor tölthető. De asztali töltőállomás is vásárolható egy, illetve egyszerre 5 telefon töltésére. Emellett a telefonra csíptető is szerelhető, így a készüléket nem kell zsebben hordani, a fény és hangjelzéseket könnyebb felismerni.

Ascom rendszerrel az igazi
A Mcyo 3 önmagában nem váltja meg az okostelefonok piacát. Önálló, az Ascom rendszereitől független eszközként nehezen értelmezhető, mivel az Ascom kimondottan üzleti, ipari, vendéglátóipari, egészségügyi és idősgondozási rendszereire fejlesztette ki. A benne található, eddig nem említett további képességek, mint a natív SIP telefon integrációs képesség, a kritikus üzenet kezelési lehetőség, az API fejlesztői integráció mind-mind az Ascom rendszerek páratlan képességeinek kiaknázására szolgál.


Ha felkeltettük érdeklődést a Ascom rendszerekbe illeszthető Myco 3 készülkkel kapcsolatban, keressék bizalommal kapcsolattartónkat:


Kreszta Zoltán
termékmenedzser
kreszta.zoltan@young.hu
Tel.: +36 (1) 452 2649


Mészáros Tamás
műszaki fejlesztési vezető
meszaros.tamas@young.hu
+36 (30) 819 2772

További híreink

Aktuális nyitvatartás - 2019. szeptember 6.
2019. augusztus 21.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. szeptember 6-án (péntek) ZÁRVA tartunk. Kérjük, hogy megrendeléseiknél és az áruszállításnál ezt szíveskedjenek figyelembe venni! Megértésüket köszönjük!
IHS MARKIT: totális kínai uralom a videómegfigyelésben!
2019. augusztus 14.
Harmadik éve produkál közel kétszámjegyű növekedést a professzionális videómegfigyelő berendezések piaca, amelytől 2019-ben újabb 9,3 százalékos bővülést várnak. Az üzleti eredményeket a biztonság, a közbiztonság és az üzleti intelligencia fejlesztésének erős igénye tolja a fellegekbe.
Ascom Myco 3 okostelefon - Az ascom nagy húzása! - 1.rész
2019. augusztus 6.
Az ipari és kórházi felhasználású mobiltelefonok fő piaci szereplője, az ascom a legfrissebb fejlesztésével, a Myco széria harmadik tagjával 19-re húzott lapot, és úgy tűnik, beválik a döntése. Hogy mivel lehet 2019-ben villantani az okostelefon piacon? Az Ascom Myco 3-mal foglalkozó ...
TörlésKijelöltek összehasonlítása