Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

Fedezd fel a 2N WaveKey technológiát! Forradalmi újdonság a mobil beléptetésben

2021. június 2.
A 2N áprilisban mutatta be egy látványos ON Air show keretében világújdonságnak számító beléptető technológiáját. Nemrég nevet is kapott az újdonság: 2N WaveKey. Most elmondjuk, hogyan működik a rendszer.

A 2N tényleg mindent beleadott legújabb beléptető technológiájának kifejlesztésébe. Saját, forgalmas irodaházukban 6 hónapos intenzív tesztelésnek vetették alá a forradalminak ígérkező technológiát. Ez idő alatt több mint 15 000 ajtó nyitást generáltak, 100 különböző telefonmodellel dolgoztak, amely 20 telefonmárkát fedett le. Az eredmény minden kétséget kizárt: ez ma a leggyorsabb és legbiztonságosabb érintésmentes beléptetés a piacon.

Mi az érintésmentes beléptetések szűk keresztmetszete?

Először is a sebesség. Azok a „pár másodpercek” nem tűnnek soknak, ha nincs nagy forgalom az irodában vagy a kapuban, vagy amikor pont kéznél van a kártya, nem kell keresgélni. De amint nagyobb embertömeg akar átjutni, hirtelen összeadódnak ezek a jelentéktelen pillanatok és máris kész a sorban állas, kapkodás. A WaveKey valóban egy szempillantás, azaz 0,3 másodperc (!) alatt nyitja ki az ajtót, így nem okozhat gondot a használata egy forgalmas irodai környezetben sem. A titok az, hogy az olvasó hatótávolságán belül akár 8 mobiltelefon egyedi előzetes hitelesítését is képes elvégezni, így aki az ajtóhoz lép, már túl van az első megfeleltetésen.


És aztán ott van az „akaratlanul” kinyíló ajtók esete. Egyes mobiltechnológiára alapozott beléptetők sajnos azzal a bosszantó tulajdonságtól szenvednek, hogy a mobil akkor is kinyitja az ajtót, ha éppen mondjuk az ajtóhoz közel, egy íróasztalon fekszik. Az adaptív algoritmusoknak és az RSSi jelek trendelemzésének köszönhetően a 2N WaveKey olvasó tudja, hogy a felhasználó közeledik-e az olvasóhoz, vagy távolodik tőle. A hatótávolságon belül lévő, de az asztalon fekvő telefonnal így soha nem lehet kinyitni az ajtót.

Természetesen szót kell ejteni a biztonságról is. A 2N Wavekey esetében már kvázi banki szintű védelemről beszélhetünk. A Bluetooth-kommunikáció teljes mértékben védett, a rendszer saját, biztonságos csatornát használ. AES-128 és RSA-1024 titkosítási kulcsokkal. Ezeket lényegében lehetetlen lehallgatni, és így nem lehet visszaélni a mobil hitelesítő adatokkal.

Pontosan hogyan is működik ez az egész?

A felhasználóknak telepíteniük kell a 2N Mobile Key alkalmazást a telefonjukra (az alkalmazás iOS és Android platformokra érhető el, és ingyenes.) A 2N WaveKey megoldást tartalmazza a 2N valamennyi Bluetooth-os beléptető olvasója (régebbi típusoknál szoftveres frissítést követően), így a 2N Access Unit 2.0 család Bluetooth kapcsolatos eszközei, a 2N Access Unit M és a Bluetooth-modulos 2N IP Verso. Az intelligens beléptető rendszer és a mobil hitelesítő kártyák egyértelmű és gyors kezeléséhez a 2N Access Commander szoftver használata javasolt.

A rendszer 4 féle üzemmódban működik:

 • Érintéses üzemmód: abszolút kényelmet biztosít. A felhasználóknak csak a kezükkel vagy a könyökükkel kell megérinteni az olvasót, és a telefonjukat a zsebükben hagyhatják.
 • Érintésmentes „Tap in app” mód: nagyobb biztonságot nyújt. A felhasználóknak ki kell kapcsolniuk a záróképernyőt, és az alkalmazásban található virtuális gombbal kell kinyitniuk az ajtót. Ez ideális módja annak is, hogy az autóban ülve kinyissuk a parkolóból a kaput.
 • Mozgás üzemmód: teljesen érintésmentes. Csak annyit kell tennie, hogy a zsebében lévő telefonnal megközelíti a videós kaputelefont, vagy a kamerája fölött meglengeti a kezét, és az ajtó kinyílik.
 • Az utolsó lehetőség a kártya üzemmód. A telefon kártyaként működik, és a felhasználónak közvetlenül az olvasó mellé kell helyeznie. Ez hasonló a népszerű NFC technológiához, de a WaveKey esetében Android és iOS telefonokkal is működik.

Melyek a 2N WaveKey legfőbb előnyei?

 • Kényelem: A felhasználóknak csak a zsebükben lévő mobiltelefonjukra van szükségük a hozzáféréshez.
 • Egyszerű terjesztés: A hitelesítő adatokat távolról és súrlódásmentesen lehet átadni.
 • A visszaélés minimális kockázata: Az emberek ritkán vesztik el vagy adják kölcsön másoknak a mobiltelefonjukat.
 • Nincsenek felesleges költségek: Nem kell fizetni a kártyák vagy kulcsok cseréjéért
 • Adatvédelem: Elkerülhetők az olyan érzékeny adatok kezelésével kapcsolatos problémák, mint az ujjlenyomatok vagy az arc szkennelése.

További információkért keressék 2N termékfelelősünket:

Németh Dénes
nemeth.denes@young.hu
Tel.: +36 (1) 452 2647

 

Kiemelt ajánlatunk

  További híreink

  Panasonic akció június 2-től
  2021. június 1.
  10 professzionális Panasonic terméket kínálunk legújabb akciónkban.
  Színpadon a 2N IP Style – Világpremier 2N On Air 2021. május 20. 15.00-17.00
  2021. május 19.
  Regisztrálj a holnapi 2N On Air közvetítésre, és legyél az elsők között, akik megnézhetik a 2N legújabb intercomjának, a 2N IP Style hivatalos leleplezését!
  Új Alcatel-Lucent DECT hordozható telefonok ügyfélszolgálati és egészségügyi felhasználásra is!
  2021. május 19.
  Az Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) két új hordozható DECT telefonnal egészítette ki portfólióját és vele együtt hordozható telefon e-katalógusát. A 8234 DECT és a 8244 DECT készülék tökéletes választás a helyszíni mobilitás korszerűsítéséhez.
  TörlésKijelöltek összehasonlítása