Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

Konferenciamikrofon - Push To Talk funkció ALE Rainbow-ban

2021. április 9.
Az Alcatel-Lucent Enterprise kitartóan kapaszkodik fel Rainbow multikommunikációs platformjával a legnagyobb versenytársak mellé a konferenciabeszélgetések területén is. Legutóbb egy fontos újdonsággal segítették a hang- és video-meetingek gyakori felhasználóit.

Kivel ne esett volna meg, hogy egy konferenciabeszélgetés során bekapcsolva hagyta mikrofonját, miközben home office-ból jelentkezett be. Így aztán bekapcsolt mosógépek zakatolásától kezdve a gyerekzsivajon át az éppen futár által megnyomott kaputelefon jelzéséig bezárólag mindenféle beszűrődő zajjal találkozhattunk már. Apró, de kellemetlen dolog ez, különösen azoknak, akik sok konferencia-beszélgetést bonyolítanak le. Ezért sokan eleve kikapcsolják a mikrofonjukat, és ezzel csökkentik is az esélyét annak, hogy bekapcsolódjanak egy beszélgetésbe.

A megoldás: konferenciamikrofon üzemmód!

Mennyivel jobb lenne, ha csak akkor aktiválnánk a mikrofonunkat, amikor beszélünk! Az ALE ehhez semmi mást nem tett, mint lemásolta az asztali konferenciamikrofon ezen értékes funkcióját. Csak be kell állítani a „Push to talk” (PT) funkciót, és innentől a mikrofon egy billentyűparancs segítségével vezérelhető. Magyarán: ha beszélni akarunk, meg kell nyomnunk egy előre kiválasztott gombot – éppen úgy, mint a konferenciamikrofonoknál – és addig tartani a gombon az ujjunkat, amíg beszélünk. A némítás alapértelmezés lehet tehát, és minden alkalommal, amikor beszélni kívánunk, aktiválhatjuk a mikrofont.Hogyan aktiválható a PT funkció?

A PT funkciót a Beállításokban aktiválhatjuk. Választhatunk egy billentyűt a billentyűzeten a használatához. Itt azt is megadhatjuk, hogy a funkció használatához mikor kell megnyomni (aktiválási késleltetés) ezt a gombot.

 • A használathoz meg kell arról győződni, hogy a mikrofonunk némítva van.
 • A mikrofon aktiválásához bármikor megnyomhatjuk és lenyomva tarthatjuk a korábban erre a célra kiválasztott és konfigurált PT nyomógombot.
 • A mikrofon némításhoz csak engedje fel a PT nyomógombot.

Figyelem: Ha a webalkalmazást használjuk, akkor a Rainbow fülnek aktívnak kell lennie a képernyőn ahhoz, hogy a „Push to Talk” funkció működjön. A Desktop alkalmazás használata esetén a PT opció egy másik alkalmazás használata közben is elérhető.
Az ALE Rainbow ezen kívül sok apró, praktikus újdonsággal is szolgál. Az új funkciók teljes listájáról innen lehet tájékozódni.
Az ALE Rainbow frissítésekkel kapcsolatban kérdésekben keressék ALE specialistáinkat:

Mészáros Tamás
műszaki fejlesztési vezető
meszaros.tamas@young.hu
+36 (1) 452 2772

Pálinkás Péter
kereskedelmi vezető
palinkas.peter@young.hu
+36 (1) 452 2726

Kiemelt ajánlatunk

  További híreink

  Panasonic PBX bővítés okosan: KX-NS1000 alközpontra KX-TDA100/100D/200/600, KX-TDE100/200/600-ról
  2021. április 9.
  A Panasonic telekommunikációs üzletágának 2029-es leállítása kapcsán indított cikksorozatunk harmadik, befejező részében már nem PBX váltási lehetőségről, hanem bővítésről beszélünk az KX-NS1000 kapcsán.
  Utólagos adatmentés Fluke-ból? Megoldható!
  2021. április 9.
  Akik gyakran használják a Young-tól bérelt Fluke Networks DSX-5000-t hálózatminősítésre, gyakran esnek abba a hibába is, hogy nem mentik le adataikat, holott ezt ingyen megtehetnék a készülék visszaszolgáltatása előtt. Áprilistól lehetőséget biztosítunk ügyfeleinknek, hogy utólag – felár ...
  Mi lesz a 3G-vel?
  2021. március 24.
  Az elmúlt évben több alkalommal jelentek meg hírek a hazai 3G hálózat fokozatos felszámolásáról. Legutóbb a Magyar Telekom jelentette be, hogy 2021. március 1-jétől további 3G-állomásokat kapcsolt le. Sokakban felmerülhetett a kérdés: mi lesz a 3G-vel, különösen a hanghívások terén? Válaszolunk.
  TörlésKijelöltek összehasonlítása