Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

Még mindig soros port? A PLANET ICS a jó megoldás!

2020. július 17.
Mások már IoT-ről beszélnek, nekünk viszont a soros porton kommunikáló eszközeinket kellene összefogni, IP hálózatra illeszteni? A PLANET ICS családja megoldást nyújt erre a problémára, mivel kifejezetten az RS232, RS422 vagy RS485 kommunikációt konvertálja az ipari Fast Ethernet hálózatokra, így kiterjesztve annak elérhetőségét.

A PLANET ICS kiszolgálók révén a soros porttal kommunikáló eszközök IP alapú eszközökké válnak, és csatlakoztathatók az ipari Ethernet hálózathoz.

A távoli menedzsment, a VCOM segédprogram, a redundáns tápellátás és riasztás funkció révén az ICS család időtakarékos és költséghatékony megoldást nyújt a meglévő soros porttal rendelkező berendezések és szoftverek cseréje nélküli használatra. A soros kábelek meglehetősen rövid, maximális 15 méteres távolsága miatti szűk telepítési lehetőségek kitágulnak, hiszen az Ethernet kábeleknek köszönhetően akár több mint 100 méterre is megnövelhető a távolság.

Távoli menedzsement

A TCP/IP hálózatra kapcsolt soros eszközöket hatékonyan lehet kezelni távolról, webböngészőn keresztül, telnet segítségével vagy a VCOM kezelőfelületén. Riasztási protokolljai (I/O, syslog, snmp trap) időt takarít meg a hálózati rendszergazda számára a hálózati problémák észlelésében és megtalálásában - a kábelezés és az eszközök vizuális ellenőrzése nélkül.

Stabil teljesítmény nehéz körülmények között is

Az ICS széria magas szintű védettséget biztosít az elektromágneses zavarok és a nagy elektromos túlfeszültségek ellen. - 40 és 75 °C közötti működési hőmérséklet tartomány lehetővé teszi, hogy az ICS eszközöket bármilyen mostoha körülmény közé elhelyezzük. Az ICS széria eszközei kompakt IP40 fém tokkal felszereltek, lehetővé teszik akár DIN-sínre, akár falra szerelést is. Redundánsan, széles feszültségtartományban (12–48 V DC) üzemeltethetők, ezért ideálisak a világ bármely pontján, ahol a magas rendelkezésre állás alapfeltétel.

Hatékony riasztás a jobb védelem érdekében

Az ICS széria eszközei hibajelző funkcióval is rendelkeznek, amely figyelmezteti a felhasználót, ha valami nincs rendben. Az eseményriasztási funkció segíti a rendellenes eszköz diagnosztizálását, ha netán megszakad az áramellátás vagy a soros vonalon adódik probléma.

Ipari eszközök minden felhasználási módhoz

A PLANET ICS ipari felhasználású szériája 8 eszközt tartalmaz, amely minden soros vonali eszköz csatlakozását és menedzsmentjét lehetővé teszi az IP alapú hálózatokhoz.

Az ICS-2100T, ICS-2105AT, ICS-2400T, ICS-2200T, ICS-2100, ICS-2102 / ICS-2102S15 / ICS-2105A mindegyike kapható egyedi rendelésre a Young B.T.S. Kft-nél. További információkért keressék PLANET termékmenedzserünket:

Pásztor András
pasztor.andras@young.hu
Tel.: +36 (1) 452 2646

További híreink

ALE Rainbow júliusi frissítés: színesebb kommunikációs dimenziók
2020. július 10.
Áramvonalasított, sötétített kezelőfelület, akár 120 személyes videóbeszélgetések, sok-sok apró, látványos újítás. Az Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) fejlesztői rendesen felturbózták a platformot.
Az UNV 4-ik a videófelügyeleti piacon
2020. július 7.
2019-es teljesítménye alapján az Uniview a globális intelligens videómegfigyelő piac negyedik helyezettje az Omdia (eredetileg az IHS Markit) jelentése szerint.
Indul a 2N Virtuális Séta!
2020. július 3.
Elképesztő látványvilágot tár elénk a 2N Virtual Experience funkciója. Az intercomok és további beléptető eszközök szinte már tényleg kézzel megfoghatókká váltak, és pont olyan környezetben láthatók, amilyenben a hétköznapi életben is használnánk.
TörlésKijelöltek összehasonlítása