Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

ONVIF - 2N módra

2023. november 30.
Szeretné növelni az épületbiztonságot a piacon elérhető legjobb kaputelefon funkciók felhasználásával? Piacvezető IP kaputelefon megoldásaink már most részét képezhetik bármilyen videó megfigyelési megoldásnak, az ONVIF S és T együttes támogatásával.


Mi az ONVIF Profile S és T?
Az ONVIF S és ONVIF T két olyan specifikáció, amit az ONVIF (Open Network Video Interface Forum) fejlesztett ki, ami egy ipari konzorcium, mely szerint szabványosított interfészeket támogat az IP alapú fizikai biztonsági termékekhez, mint például megfigyelőkamerák, beléptető rendszerek - és a 2N IP kaputelefonok

ONVIF Profile T
A 2N eszközei már egy ideje támogatják az ONVIF Profile T szabványt, ami az IP-n átvitt videófolyamokra vonatkozó szabvány.
Főként a videó tömörítésre, streaming-re és eseményekre (pl. mozgásérzékelés) összpontosít. Meghatározza a videóformátumok és paraméterek közös halmazát, így könnyebbé válik a különböző gyártók videófolyamatot kezelő eszközeinek együttműködése.

ONVIF Profile S
Az Profile S egy korábbi ONVIF szabvány, ami inkább az alapvető videófolyam funkciókhoz és az eszközvezérléshez szükséges megoldásokra összpontosít - a 2N már egy ideje támogatja ezt a szabványt. A Profile S egy közös felületet kíván biztosítani a különböző gyártók eszközei számára, hogy együttműködhessenek az IP-alapú videómegfigyelési rendszeren belül.

Miért olyan nagyszerű ezen funkciók együttes támogatása?
Az IP kaputelefonok értékes részei lehetnek egy videó menedzsment rendszernek - azonban már nem elég csak a videófolyamot közvetíteni vagy figyelni az IP kaputelefonból.
Az ONVIF Profile S és T támogatásának biztosítása azt jelenti, hogy amikor integrálják egy video menedzsment rendszerrel, képes lesz használni a rendelkezésre álló fejlett képességeket, ami biztonságosabbá teszi az épületét.

2N IP Kaputelefonok és VMS integrációjának jellemzői és előnyei
Az összes fejlett funkciót az ONVIF T és S profilok támogatásának köszönhetően teszik lehetővé!

 • Az épületbiztonságra a bejárati ajtó megfigyelésének bevonása bizonyítottan pozitív hatással van. Ha a videóhoz még hangot is tudunk biztosítani, az még nagyobb rugalmasságot jelent!
 • Az IP videó kaputelefon kamerájából érkező videó - különösen azoknál, amelyek Full HD kamerával rendelkeznek – teljes és tiszta képet nyújt a következők arcáról:
 •  az épületbe való belépés igénylői
 • az interkom-ot vészhelyzetekben használók
 • a segítséget kérő személyek

A jó vizuális ellenőrzés fontos a magasabb biztonság érdekében - az épületen belüli látogatók mozgásainak nyomon követése vagy biztonsági események esetén bizonyíték biztosítása céljából.

 •  A kétirányú audió kapcsolat lehetővé teszi a videó menedzsment rendszer operátorainak, hogy kommunikáljanak azokkal, akik segítséget kérnek - ezáltal azonnali, hatékony segítséget nyújtanak nekik.
 • Az IP kaputelefon mikrofonja lehetővé teszi a „Belehallgatás” funkciót, hogy ellenőrizhesse mi történik az ajtó előtt, így az operátorok előre reagálhatnak a gyanús helyzetekre.
 • Használja az interkom hangszóróját a beszélgetés kezdeményezésére, előre felvett üzenetek lejátszására és hanghirdetések indításához közvetlenül a VMS felületéről.
 • Automatizált folyamatok: javítja az incidensek reakció idejét és jobb helyzetfelismerést ad a biztonsági személyzetnek. Irányíthatják és ellenőrizhetik az kaputelefonok be- és kimeneteit, illetve összekapcsolhatnak kaputelefon eseményeket a VMS-ben és fordítva. A legjellemzőbb felhasználási esetek a következők:
 • Távoli ajtók nyitása egy gomb megnyomásával a VMS-ben.
 • Videó- és audió felvétel indítása, amikor valaki megnyomja az kaputelefon hívógombját.
 • Ha az IP kaputelefon mozgást észlel az ajtó előtt, „értesítheti” a többi kamerát, hogy nagyítson rá a területre.
 • A 2N eszközök erős automatizálása fontos szerepet játszik a fentiek megvalósításában!

Előnyök a rendszerintegrátorok számára

 • Hagyatkozzon ellenőrzött és „valóban nyitott” IP kaputelefonokra.
 • Hozzon létre nagy értékű, kompatibilis megoldásokat az 2N integrációs lehetőségeivel.
 • Az 2N IP kaputelefonok konfigurálása egyszerű a támogatott VMS-ekben.

Fontos információ
Az 2N IP kaputelefonok és hangszórók támogatják az ONVIF szabványt, de nem tudjuk garantálni a kompatibilitást az összes ONVIF támogatású VMS-sel. Az ONVIF implementáció egyes gyártóknál eltérő lehet, ezért mindig ellenőrizze a támogatott eszközöket és verziókat a 2N együttműködési adatbázisában.

Már sikeresen teszteltük az integrációkat olyan fő VMS partnerekkel, mint a Milestone, a Genetec vagy az Exacq és a következő hónapokban újra teszteljük a többi fő VMS partnerrel annak érdekében, hogy megbízható integrációt biztosítsuk és ellenőrizzük az összes fő funkció támogatását.

Licenckövetelmények: Az ONVIF Profile T és ONVIF S használatához a 2N IP kaputelefonnak rendelkeznie kell Gold licenccel.

A 2N IP kaputelefonok, melyek rendelkeznek az ONVIF Profile T és S támogatásával
Minden 2N IP kaputelefon (a 2N IP Uni kivételével) támogatja mindkét profilt:

 • 2N IP Force és a 2N IP Safety vandálbiztos kaputelefonok, valamint az igazán forradalmian új eszközök, mint a 10 hüvelykes érintőképernyős 2N IP Style, a moduláris 2N IP Verso és annak következő generációja a Full HD kamerával felszerelt 2N IP Verso 2.0.

Az összes ONVIF Profile T és S támogatással rendelkező 2N eszközök listájáért - ideértve az itt nem felsorolt SIP hangszóróinkat és IP kaputelefonjainkat -, látogassa meg az ONVIF weboldalát vagy kérdezze 2N termékfelelősünket:

Németh Dénes
nemeth.denes@young.hu
Tel.: +36 (1) 452 2782

További híreink

Új lehetőségek az Excel-Networking rendszergaranciához
2023. november 29.
Az Excel-Networking bejelentette, hogy könnyebbé tette a partnerei számára a rendszergaranciához szükséges ECP (Excel Cabling Partner) minősítés megszerzését. A minősítés biztosítja, hogy az Excel-Networking termékeket megfelelően telepítik és tesztelik, és így jogosultak a 25 éves ...
Azonnali termékkivezetés – viszlát 2N VoiceBlue Next
2023. november 7.
A SIP-es VoIP gateway-ek hosszútávú értékesítési korlátjai és egy kulcsfontosságú főalkatrész hirtelen, végleges megszűnése miatt a 2N azonnal kivezeti a VoiceBlue Next GSM adapterét.
EXCEL ENVIRON ACR ACOUSTIC – új hangszigetelt irodai rackszekrények
2023. október 31.
Az EXCEL-Networking büszkén mutatja be legújabb szekrénycsaládját, az Environ ACR Acoustic "Akusztikus irodai bútor rack 19”-t, amely tökéletes megoldást kínálnak azoknak a vállalatoknak, ahol az irodai környezet csendessége és esztétikája létfontosságú, miközben nincs lehetőség a szerverek és ...
TörlésKijelöltek összehasonlítása