Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

Panasonic – Változás a menetrendben a chiphiány miatt

2021. december 3.
A Panasonic-ot is szorongatja a chiphiány "mumus", amely a szállítási nehézségekkel karöltve okoz nem kis fejtörést a gyártónak telekommunikációs iparágának megszüntetésében. A korábbi terveket felülírta az élet, így a japán vállalat módosítani kényszerült a napokban a korábban meghirdetett menetrendjét.

A Panasonic módosítani kényszerült tavaly év végi bejelentését és menetrendjét már idén szeptemberben. Az elmúlt hónapok fokozódó chiphiánya, a fordulatok a covid járványban, a szállítási és gyártási nehézségek és a nem várt vevői érdeklődés egyre messzebb sodorta a japán gyártót korábbi céljaitól. Ezért a Panasonic-nál úgy döntöttek, hogy gyökeresen hozzányúlnak a korábban beígért menetrendhez, hogy ne sérüljenek a vevői érdekek, az eredeti célok és a Panasonic imázsa.

A kiadott tájékoztatás szerint egyes eszközök esetében a korábbitól eltérően:

 • A rendelésfelvétel véglegesen felfüggesztették, és már nem is rendelhető VAGY
 • A rendelésfelvételt felfüggesztették, és a rendelésfelvétel újranyitása még nem ismert VAGY
 • A rendelésfelvételt felfüggesztették, és eltolták egy új 2022-es időpontra VAGY
 • A rendelhetőség határidejét 2021. december 31-re módosították, ami miatt gyakorlatilag nincs már értelme számolni az adott eszközzel.

FONTOS: az új változások nem érintik a már leadott rendeléseket, azok várható teljesítési menetrendjét.

Az alábbi táblázatban összeszedtük a most meghirdetett változásokat:

Kérjük azonban viszonteladóinkat, hogy a táblázat alapján haladéktalanul:

 • Vizsgálják felül kiadott árajánlatait, egyeztessen a potenciális ügyfelekkel!
 • Vizsgálják felül meglévő ügyfélkör által használt Panasonic alközpontok esetleges tartalékanyag igényét, fejlesztési igényt.
 • Vegyék továbbá figyelembe, hogy a jelenlegi helyzetben zöldmezős beruházásban, teljesen új Panasonic rendszert ajánlani, eladni már igen kockázatos, mivel már a gyártó nem tud garanciát vállalni arra, hogy minden elemét le tudja gyártani. A teljesen IP rendszer esetében ez a kockázat kisebb. A Young B.T.S. Kft. szívesen ad ehhez ajánlatot alternatív ALE (OXO Connect) megoldásra.
 • A várható rendelések tekintetében ne hagyatkozzanak automatikusan webshopunkban található készlet és rendelési információkra, ellenben minden esetben aktuális információért forduljanak Panasonic termékfelelőseinkhez bizalommal!

Nagy Krisztián
termékfelelős/technikai támogató
nagy.krisztian@young.hu
Tel.: +36 (1) 452 2649

Orosz Fruzsina
kereskedelmi asszisztens
orosz.fruzsina@young.hu
Tel.: +36 (1) 452-2638

Kiemelt ajánlatunk

  További híreink

  Bemutatkozik az OXE Purple - Megújult vállalati telefonrendszer közepes, nagy és nagyon nagy cégek számára
  2021. november 24.
  Az Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) nem csak vállalati telefonjait, de vállalati kommunikációs szerver megoldását, az OXE-t is modernizálta idén, OXE Purple néven. Mindezt egy olyan digitális kor küszöbén, amikor a cégek javítani akarják versenyképességüket, miközben a hibrid munkavégzés ...
  Év végi kiszállítás – fontos információk
  2021. november 17.
  2021-ben sem csitult a szállítmányozási válság a világban, ezért bizonyosan az idei év végét sem ússzuk meg kiszállítási nehézségek nélkül. A házhozszállítási igény rakétasebességgel nő, a kapacitások viszont nem, így a szállítócégek képtelenek tartani a megnövekedett tempót. Ez a probléma a mi ...
  2N árváltozás 2021. november 15-től
  2021. október 26.
  A piacvezető beléptetőgyártó 2N kényszerű árváltozást jelentette be partnereinek az Európában tapasztalható hiányválság miatt. A kb. 10%-os emelkedést november 15-től tapasztalhatják vevőink is.
  TörlésKijelöltek összehasonlítása