Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

Panasonic vásárlói roham a véghajrában: nem érdemes kivárni!

2021. szeptember 30.
A Panasonic telekommunikációs iparágának megszűnése a vártál is nagyobb érdeklődést váltott ki, első kézből tapasztaljuk, hogy az utolsó pillanatban mindenki új Panasonic alközpontot és kiegészítőket akar vásárolni. Most szólunk: aki kivár, az könnyen hoppon maradhat. Mondjuk a legújabb információkat, hogy még időben be tudják szerezni a szükséges termékeket!

Ahogy korábban már többször tudósítottunk róla, a Panasonic 2020. decemberében bejelentette, hogy bezárja alközponti üzletágát 2022-ben. Mivel az elmúlt 30 évben a Panasonic bebizonyította, hogy Japán alkatrészekből épített megoldások magas technikai és minőségi szinten állnak, így méltán vált a világ egyik legnépszerűbb alközponti megoldás szállítójává. Sokaknak tehát nem meglepő, hogy a tavalyi bejelentés nyomán sem vesztett a népszerűségéből a gyártó termékeit már hosszú ideje használó, vagy használatát most tervező felhasználók körében. Olyannyira sikeres lett a véghajrá, hogy nem várt roham alakult ki a Panasonic telekommunikációs eszközökért, alkatrészekért nem csak Magyarországon, de világszerte is. Ez egyrészt öröm a forgalmazóknak, másrészt viszont nem várt nehézségeket is okoz a teljesítésben.

Chiphiány, Covid és más akadályok

Ezzel párhuzamosan a felfokozott vásárlói igény a vevők megszokott ütemű kiszolgálásának problémáját hozta a Panasonic-nál is. Ez ugyanakkor már szinte megszokott is lehet, hiszen naponta hallani ellátási problémákról az autóiparban, az IT szektorban és más iparágakban is, melynek oka a Covid-19 folyamatos erőre kapása, a szállítmányozási kapacitások hiánya, a félvezetőhiány, a megnövekedett általános chipkereslet, geopolitikai tényezők, például az USA szankciók Kínával szemben stb.

A Panasonic ezért már olyan információt közölt a disztribútorokkal, hogy nem tartja elképzelhetetlennek, hogy:

 • 3 hónapon túlra nyúlhat az új rendelések teljesítése
 • A következő termékek rendelési határidejét tervezik előre hozni 2021. december 31-re:
 • KX-TES824 és opcionális kártyái
 • KX-HTS32 és opcionális kártyái
 • KX-TES824 és opcionális kártyái
 • A KX-AT rendszerkészülékek
 • A KX-HDV SIP készülék család
 • Integrált DECT bázisállomások
 • KX-TPA70/73/65/68 SIP DECT készülékek.
 • A többi termékcsaládra (KX-NSX, KX-NS, KX-DT, KX-NT, KX-TCA) leadható rendelés határideje várhatóan megmarad 2022. március 31., de a gyártó oldali rendelés befogadásának biztosítása miatt javasoljuk, hogy 2022. március közepéig jelezzék felénk rendelési szándékukat!

Kérjük partnereinket és a beruházást tervező leendő Panasonic felhasználókat, illetve a tartalék anyagképzésben gondolkodó, vagy a meglévő rendszerek fejlesztését tervező Panasonic felhasználókat, hogy rendelési szándékukat (termékeket) minél hamarabb jelezzék felénk vagy karbantartójuk felé rendelés formájában, hogy minél hamarabb valós mennyiségi igényeket tudjunk a gyártó felé jelezni, a gyártó pedig a beszállítói felé az ellátási lánc minél korábbi helyreállásáért.

Mit tegyen tehát az, aki biztosan szeretne még Panasonic telekommunikációs termékekhez hozzájutni?

 1. Vizsgálja felül kiadott árajánlatait, egyeztessen a potenciális ügyfelekkel!

 2. Vizsgálja felül meglévő ügyfélkör által használt Panasonic alközpontok esetleges tartalékanyag igényét, fejlesztési igényt (KX-NS500/700-nál pl. a DSP kártya beszerzése a hosszútávú működés biztosításához).

 3. Vizsgálja felül a meglévő ügyfélkör rekonstrukciós lehetőségeit (pl. KX-TDA alközponti család KX-NS családra cseréje a meglévő rendszerkészülékek megtartásával).

 4. Készítsen a látókörében lévő KX-TD816/1232-es alközponthoz rekonstrukciós ajánlatot!

 5. A várható rendeléseket minél előbbi véglegesítése, rendelje meg!

További információért forduljon hozzánk bizalommal!

Nagy Krisztián
termékfelelős/technikai támogató
nagy.krisztian@young.hu
Tel.: +36 (1) 452 2649

Orosz Fruzsina
kereskedelmi asszisztens
orosz.fruzsina@young.hu
Tel.: +36 (1) 452-2638

További híreink

Új Alcatel-Lucent Essential és Enterprise asztali telefonok!
2021. szeptember 29.
Megérkeztek a teljesen újjáalakított ALE üzleti asztali telefonok, az ALE DeskPhones Essential és Enterprise termékcsaládok.
Goodbye! - Utolsó darabok 2N EasyGate GSM és 2N VoiceBlue Next 4xGSM-ből
2021. szeptember 15.
Beváltotta július végi ígéretét a 2N, így már nem lehet rendelni a 2N két kultikus analóg GSM adapterét. Érdemes most megvásárolni a készletünkön található eszközöket, mert ezek már tényleg az utolsó darabok! Nem kell azonban csüggedni: rendelhető alternatíva!
Aktuális nyitvatartás - 2021. szeptember 3.
2021. augusztus 30.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. szeptember 3-án (péntek) ZÁRVA tartunk. Kérjük, hogy megrendeléseiknél és az áruszállításnál ezt szíveskedjenek figyelembe venni! Megértésüket köszönjük!
TörlésKijelöltek összehasonlítása