Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

TÁMAD AZ ÚJ UNI OS - UNV NVR Operációs rendszer újdonságok

2019. július 9.
Nagy frissítésen esett át az Uniview NVR-ek operációs rendszere, az UNI OS. A gyártó teljesen átformálta a felhasználói interfészt, optimalizálta a felhasználói élményt és beoltotta az egészet egy jó adag mesterséges intelligenciával. Mutatunk pár elbűvölő újdonságot!

Ahogy fejlődnek a kamerarendszerek és ahogy nő a felhasználók köre, úgy növik ki az NVR eszközökre telepített felhasználói interfészek a korábban „gurukra” fejlesztett, meglehetősen puritán operációs rendszereiket. Manapság azonban a videóképek feldolgozását már nem feltétlen guruk végzik. Az egyre szaporodó kisebb-nagyobb kameratelepítési projektek kapcsán az újdonsült felhasználóknak gyorsan és hatékonyan kell megszerezniük a rendszer működtetéséhez szükségest tudást, és ők nem féltétlen a kamerarendszer praktikák feketeöves mesterei, „csupán” munkájukat tisztességesen végezni igyekvő recepciósok, éjjeliőrök, biztonsági emberek, rendőrök vagy éppen szórakoztató- és vendéglátóhelyek üzemeltetői illetve egyszerű lakók a saját kertes házukban. A könnyű kezelhetőség, érthetőség és a felhasználói élmény igénye ezért fokozottan megnőtt, és erre az Uniview is látványos választ adott a most debütált UNI OS-sel.

De mi is az UNI OS?

Az UNI OS az Uniview NVR-ek helyi operációs rendszere, amely mostantól élvonalbeli felhasználói felületet, optimalizált felhasználói élményt és intelligens funkciókat biztosít. A korszerű, „lapos” kialakítással, a technológiai érzékkel, továbbá az ember és számítógép közti interakció elemeivel az UNV NVR-ek operációs rendszere praktikusabb, okosabb és gyorsabb lett.

Megújult felhasználói interfész

Az Uniview dizájnerei láthatóan rendesen megdolgoztak azért, hogy egy minden ízében korszerű felületet kapjanak a felhasználók. A felület „lapos” kiállítású lett, és teljesen átvette az UNV új márkaképét és stílusjegyeit. Ezzel a gyártó még jobban ki akarta hangsúlyozni, hogy nem csupán egy egyszerű felügyeleti berendezés képernyője előtt ülnek mától a felhasználók, hanem a világ egyik vezető kameragyártójának high-tech eszközét használják.Személyes kedvencünk az óra ikon, amely megjelenik az üresen maradt kameraablak helyén:Optimalizált felhasználói élmény

Az új operációs rendszer másik sarokpontja a praktikusság és a könnyen kezelhetőség, amely ma már kulcsfontosságú elem az új felhasználók megnyeréséhez és megtartásához. Ezért a legapróbb, olykor alig látható részletekeit is felfejlesztették, hogy megkönnyítse a munkát a használat során.
A kamerákat kezelőfelület fő ikonjait áttervezték és a valódi használati gyakoriság szerint rendezték át, így könnyebb megtalálhatóvá és hozzáférhetővé váltak. Természetesen mostantól már az egyes kameraképek miniatűrjei látszanak, amely segíti a felhasználót a kamera telepítési helyének egyszerű azonosításához. Ha pedig a kamerakép helyén az UNV logo látható, a kamerakép alatti információs sáv megmondja, mi az oka, hogy offline a kamera.Az előnézeti ablakokban szintén láthatjuk az offline üzemmód okát (nincs kapcsolat, jelszó nem megfelelő, stb.), a kamera OSD-jének konfigurálása pedig közvetlenül az előnézeti eszköztárból megoldható.Áramvonalas lett a videólejátszó felület is. A csatornák és a naptár a képernyő bal oldalára kerültek, közelebb a művelethez, és rengeteg új lehetőséggel egészítették ki a kezelősávot.
Így nézett ki régen:És ez az új:Mesterséges intelligencia inda house

Az intelligens jövő és a fejlődés trendje, a mesterséges intelligencia is nagyobb szerepet kapott az új UNI OS-ben. Az operációs rendszer támogatja a mesterséges intelligencia különböző funkcióit, ugyanakkor nem teszi komplexebbé a műveleteket, mégis sokkal könnyebben használhatóvá lesz így a rendszer.
Az egyik legfőbb újdonság, hogy arcösszehasonlítás lekérdezések eredményeit egy gombnyomásra megkapjuk, szemben a régi rendszer háromlépcsős műveletével.További újdonságok

Számos további újítást vezetett be az UNV az UNI OS-ben. Ezek közül igazán figyelemreméltó, hogy beállíthatunk ún. Feketelistákat, és hozzájuk tartozó akciókat, melyeket akkor végez el a rendszer, ha a listán található azonosítandó személyt vagy objektumot felismeri a rendszer. Mostantól az arclistákat is importálhatjuk a telefonos applikáción keresztül.

Az új UNI OS egyelőre a Prime szériához tölthető le, de hamarosan az Easy és Pro szériákhoz is elérhető lesz.

További részeletkért keressék a Young B.T.S. dedikált UNV termékmenedzserét:

Pásztor András
pasztor.andras@young.hu
Tel.: +36 (1) 452 2646

További híreink

2N PROJECT DESIGNER - Oly könnyű a választás!
2019. július 2.
A 2N egy új projekt-konfigurációs eszközt fejlesztett honlapjára a hatalmas intercom kínálat hatékony szűrésére. A 2N Project Designer 1.0 egy lépésről-lépésre működő útmutató felület ügyfelek és partnerek számára, amely segít könnyen kiválasztani és konfigurálni a kívánt beléptetőket. Az ...
Aktuális nyitvatartás - 2019. július 5.
2019. július 1.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy szokásos nyitvatartásunktól eltérően 2019. július 5-én (pénteken) LELTÁR MIATT ZÁRVA tartunk! Kérjük, hogy megrendeléseiknél és az áruszállításnál ezt szíveskedjenek figyelembe venni! Megértésüket köszönjük!
Ismét díjat nyert a Verso!
2019. június 28.
A RedDot design díj és a CEDIA AWARDS után a 2N Verso elnyerte a „Commercial Integrator BEST Award 2019” díjat is.
TörlésKijelöltek összehasonlítása