Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

Vond be a Rainbow-t az ügyfélszolgálatba! – ALE CTI connector népszerű CRM rendszerekhez

2020. június 9.
Az Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) Rainbow felhasználói nagyon könnyen beleszeretnek a kényelmes funkciókba, és egyre több terület képviselői igénylik a cégen belül a használatát. Nem csoda, ha az ügyfélszolgálatosok is hamarosan elkezdik követelni a Rainbow integrációt a CRM rendszerbe, ha látják, ahogy a többi területen is könnyíti a kommunikációt. Rajtuk segít a ALE Rainbow CTI connector.

CRM – egyre népszerűbbek az ügyfélkapcsolat-kezelő rendszerek

Nem telik el nap, hogy social média oldalainkon ne jelenne meg egy-egy népszerű ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) rendszer reklámja. Ennek oka, hogy az elmúlt évtizedben rohamléptekkel digitalizálták az ügyfélkapcsolati területet és alapvető fontosságúvá vált a cégeknél egy CRM rendszer. Ma már ugyanis nem egyenlő az ügyfélkapcsolat-kezelés a telefonemelgetéssel, és az időnkénti email küldéssel. Bonyolultabbá és finomabbá váltak az ügyfélkapcsolat-kezelési folyamatok, óriási ügyfél adatmennyiség duzzad fel a cégeknél különféle adatbázisokban. Hatalmas piaci előnyt jelent egy cégnél egy olyan megoldás, amely sok terület által szerzett és kezelt ügyfélinformációt egy rendszerben képes kezelni és reagálni azonnal az ügyféligényekre.

Az elveszett telefonhívások nyomában

Legtöbb CRM rendszer általános hibájának róják fel, hogy egyfajta kiskirályságot teremtenek házon belül, azaz egy idő után nehezen lesznek megkerülhetők. Ez persze hatalmas előny is, mert a cégek rákényszerülnek, hogy végre az ügyfél, és ne saját kényelmük irányából alakítsák ki saját folyamataikat. A CRM rendszerek bevezetése több esetben forradalmi változást hoz, hiszen a korábban kibogozhatatlannak vélt, csontvázként a szekrényekben porosodó ügyfélkapcsolati folyamatokat, tabuként, ezernyi módon kezelt ügyfél adatbázisokat végre „kiegyenesíti” és egyszerűsíti egy-egy új rendszer. Ugyanakkor nehézséget is okoz, hogy egy idő után, ami nincs a CRM-ben, az voltaképp nem is létezik, nem lesz nyoma.

Ilyen nyom nélkül működő terület lehet például az (asztali) üzleti telefonhívás, ha olyan CRM rendszert működtetünk, melybe nincs automatikusan integrálva a telefon funkció. Praktikusan ezt úgy kell elképzelni, hogy a CRM rendszerben ugyan benne vannak a telefonszámok, de ezek felhívása úgy történik, hogy kikeresgéljük a számot, aztán azt szépen kézzel bepötyögjük a telefonba. Holott mennyivel praktikusabb, ha egy kattintás-hívás funkcióval fel lehet hívni a CRM névjegykártyájáról az ügyfelet. Ugyanígy nem egyszerű a munka CRM rendszerrel, ha nem kapunk a CRM asztali felhasználói felületére információkat a hívó félről.

Megoldás: ALE Computer Telephony Integration (CTI) connector CRM rendszerekhez!

Az ALE CTI a számítógépről könnyen használható üzleti telefont (vagy softphone-t) biztosít, és zökkenőmentes integrációt Alcatel-Lucent OmniPCX telefonos platformokkal a CRM-hez. A Rainbow CTI connector egy komplett megoldás, amely lehetővé teszi, hogy a CRM asztali felhasználói felülete információkat kapjon a hívóról, amikor az üzleti telefon csörög, és egy kattintás-hívás funkciót kínál a CRM névjegykártyájáról.
A CRM rendszerek felhasználóinak, általában az ügyfélszolgálatosoknak és kereskedőknek, műszaki támogatóknak gyors és hatékony módra van szükségük arra, hogy céges telefonon elérjék az ügyfeleket. A CTI-megoldás megszünteti az üzleti telefon kézi tárcsázásának szükségességét, ami lassú és nehézkes lehet. Az olyan CRM-objektumokhoz tartozó telefonszámok, mint például az ügyfelek, a kapcsolatok kattintható linkekké válnak, amelyeket a felhasználó kihasználva kimenő hívásokat kezdeményezhet egy ALE céges üzleti telefon vagy szoftver segítségével.

A Rainbow CTI connectorral a CRM felhasználó az alábbi előnyöket is élvezheti

  • CRM-kontaktra kattintás és hívás a meglévő telefonos rendszeren keresztül, nyilvános számra is
  • CRM névjegykártya felugró ablak bejövő hívás esetén
  • A telefonos integrációval rendelkező CRM felhasználók állapotának kijelzése
  • CRM felhasználók névjegyzéke a Rainbow könyvtár alapján
  • Beszélgetés más kapcsolódó CRM használókkal: azonnali üzenetek, fájlmegosztás
  • CRM rendszertől függően audio- és videohívás a csatlakoztatott felhasználókkal

Milyen rendszerfeltételei vannak az ALE Rainbow CTI connectornak?

Jelenleg az ALE Rainbow CTI connector az alábbi 3, világszerte rendkívül népszerű CRM rendszer esetén alkalmazható:

A szükséges telefonrendszer:

  • OmniPCX Enterprise R12.2 vagy újabb
  • OXO Connect R3.x vagy újabb

Hogyan érhető el az ALE Rainbow CTI connector CRM rendszerünkhöz?

Az ALE Rainbow CTI connector minden Rainbow felhasználó számára elérhető (Essential / Business / Enterprise / Ent.Conf előfizetéssel), akik élvezik a Rainbow CONNECT opciót. A CRM-alkalmazások felhasználóinak rendelkezniük kell Rainbow felhasználói előfizetéssel és a Rainbow CONNECT opcióval. A Rainbow CONNECT opció havi díjas, felhasználónként 1, 3 vagy 5 éves előre fizetett előfizetésként érhető el.

Az ALE Rainbow CTI connectorral kapcsolatos további információkért keressék ALE specialistáinkat:

Mészáros Tamás
műszaki fejlesztési vezető
meszaros.tamas@young.hu
+36 (1) 452 2772

Pálinkás Péter
kereskedelmi vezető
palinkas.peter@young.hu
+36 (1) 452 2726

További híreink

Minek kulcscsomó, ha van widget! - Újdonság a 2N Mobile Video alkalmazásban
2020. június 9.
Első látásra apró, viszont a rendszeres használat miatt jelentős kényelmi funkció érkezett a 2N Mobile Video telefonos alkalmazásra.
Panasonic „Karantén tanfolyamok” összefoglaló pre-sales és technikai tanfolyam
2020. június 3.
A karantén időszakban a Young B.T.S. Kft. és a Panasonic által szervezett tanfolyamok alapján egy összefoglaló online előadást tartunk, lehetőség szerint több live DEMO beiktatásával.
2N on Air Live-stream júniusban!
2020. június 2.
Élő közvetítésű, live-stream előadásokat rendez a 2N beléptetőrendszer gyártó 2020. június 11-én és 18-án 15.00-tól. Az érdeklődők közösen átbeszélhetik a jelenlegi piaci tendenciákat, és a 2N megoldásait az új kihívásokra. Rengeteg újdonság várható a 2N portfólióról, és lehetőség nyílik ...
TörlésKijelöltek összehasonlítása