Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

IP telefónia, VoIP rendszerek

Beszéljen IP telefonokkal, használja ki az IP hálózat által biztosított előnyöket a hang továbbítása (Voice over IP) során is. Az analóg vagy ISDN hálózatokkal szemben - akár régi analóg eszközei csatlakoztatásával is - a saját belső IP-s hálózatával telefonálhat a szolgáltatója által biztosított internet mellett, akár ingyen is.

Kerüljön előnybe a világszínvonalú Alcatel-LucentPanasonic telefonközpontok, alközpontok, asztali telefonok, dect telefonok, valamint az innovaphone megoldások segítségével!

Miért IP telefon?

Az IP telefonálás olyan telefonálásra szolgáló technológia, ahol a hangátvitel a számítógépes hálózaton történik. Az IP-telefonálás fejlődése valódi technológiai ugrás a korábban használt (analóg telefon, ISDN telefon) technológiákhoz képest. Az IP-telefonálás során az IP hálózaton keresztül - úgynevezett VoIP technológiával - történik a hang továbbítása.

 • saját belső IP-s hálózatunkat is használhatjuk telefonálásra
  a szolgáltatónk által biztosított internet mellett
 • nincsenek telefonköltségek saját VoIP hálózaton belül
  az egymás közötti felhasználók között
 • csökkennek a kábelezési költségek
  mert azonos hálózaton működhet a telefonos és a számítógépes rendszer
 • csökkennek az üzemeltetési költségek
  mert egyetlen rendszergazda tudja felügyelni mindkét rendszert
 • kristálytiszta hang
  a legújabb G.722 kodek használatával
 • akár video telefonálás ugyanazon a rendszeren

IP telefónia, de hogyan?

A VoIP hálózathoz különböző VoIP adapterek segítségével csatlakoztathatók akár régi analóg eszközei is. Ha VoIP hálózatból a mobil irányú hívásait VoIP GSM gateway-en keresztül bonyolítja le, akkor a költségei tovább csökkennek. Külön hálózatépítés nélkül ki tudja egészíteni rendszerét IP kaputelefonokkal is.

A legelterjedtebb és a jelenleg is leggyakrabban használt kommunikációs protokoll típusa a VoIP átvitel során a SIP (Session Initiation Protocol), amelynek segítségével akár cégünk több telephelyének telefonhálózatát is összekapcsolhatjuk az interneten keresztül. Az egyszeri költségek mellett csupán az internet díját kell havonta fizetnünk a szolgáltatónk felé, nincsen szükségünk külön bérelt vonalra a telephelyek adat- és hangkapcsolatához.

A telepítés előtt előzetes auditnak vetjük alá a fejleszteni kívánt belső hálózatot, így egyértelműen megállapítható, hogy az adottságok megfelelnek-e a jelenlegi struktúrájukban az IP-telefonálásra vagy sem. Emellett természetesen fény derülhet egyéb hálózati hibára is, melyet kollégáink ugyancsak jeleznek az audit kiértékelésekor.

Mit nyújt Önnek a Young?

Válassza a jövő technológiáját, és csökkentse költségeit!

TörlésKijelöltek összehasonlítása