Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

IP telefónia, VoIP rendszerek

Az IP telefonálás előnye, hogy nincsenek telefonköltségek saját VoIP hálózaton belül, mert a hangátvitel a számítógépes hálózaton történik. VoIP adapter segítségével csatlakoztathatóak régi analóg eszközei is, és VoIP GSM gateway-en keresztül a mobil hívások költségei is csökkennek . . .

Az IP telefonálás olyan telefonálásra szolgáló technológia, ahol a hangátvitel a számítógépes hálózaton történik. Legfőbb előnye, hogy nincsenek telefonköltségek saját VoIP hálózaton belül az egymás közötti felhasználók között. Ezen kívül a kábelezési költségek csökkennek, mert azonos hálózaton működhet a telefonos és a számítógépes rendszer. Üzemeltetési költségei is csökkennek, mert egyetlen rendszergazda tudja felügyelni mindkét rendszert. A VoIP hálózathoz különböző VoIP adapterek segítségével csatlakoztathatók akár régi analóg eszközei is. Ha VoIP hálózatból a mobil irányú hívásait VoIP GSM gateway-en keresztül bonyolítja le, akkor a költségei tovább csökkennek. Külön hálózatépítés nélkül ki tudja egészíteni rendszerét IP kaputelefonokkal is. Ha az IP telefonálás előnyeiben látja telekommunikációs rendszerének jövőjét, válassza megoldásainkat. Kerüljön előnybe a piacon és válasszon világszínvonalú Alcatel-Lucent (telefonközpontok, alközpontok, asztali telefonok, dect telefonok), Cisco és Siemens termékeink közül!
 
Az IP-telefonálás fejlődése valódi technológiai ugrás a korábban használt technológiákhoz (analóg telefon, ISDN telefon) képest. Az IP-telefonálás során az IP hálózaton keresztül történik a hang továbbítása, e technológiát röviden VoIP-nak nevezik. Hatalmas előnye az analóg vagy ISDN hálózatokkal szemben, hogy a saját belső IP-s hálózatunkat is használhatjuk telefonálásra a szolgáltatónk által biztosított Internet mellett.
 
A legelterjedtebb és a jelenleg is leggyakrabban használt kommunikációs protokoll típusa a VoIP átvitel során a SIP (Session Initiation Protocol), amelynek segítségével akár cégünk több telephelyének telefonhálózatát is összekapcsolhatjuk az Interneten keresztül. Az egyszeri költségek mellett csupán az Internet díját kell havonta fizetnünk a szolgáltatónk felé, nincsen szükségünk külön bérelt vonalra a telephelyek adat- és hangkapcsolatához.
 
 
Felvetődhet a használat előtt a hangminőség kérdése, hogy vajon tudja-e biztosítani az IP-telefon az ISDN szolgáltatás során megszokott minőséget. A Young B.T.S. Kft. a telepítés előtt előzetes auditnak veti alá a fejleszteni kívánt belső hálózatot, így egyértelműen megállapítható, hogy az adottságok megfelelnek-e a jelenlegi struktúrájukban az IP-telefonálásra vagy sem. Emellett természetesen fény derülhet egyéb hálózati hibára is, melyet kollégáink ugyancsak jeleznek az audit kiértékelésekor.
 
A hangátvitel fejlődésére tökéletes példa a hangminőség javulása is, mivel az ISDN hangátvitel során használt G.711-es kodeket lassan felváltja a G.722, ami újabb lépcső a kristálytiszta beszédtovábbítás felé. A hangátvitel mellett természetesen lehetőségünk nyílik video telefonálásra is, ahol a továbbított kép minőségét az általunk felhasznált IP-kamerák és a rendelkezésre álló sávszélesség határozza csak meg.
 
A Young B.T.S. Kft. által kínált Alcatel-Lucent, Panasonic vagy Siemens megoldások a legmodernebb technológiák használatát biztosítják egy új rendszer kiépítésével, vagy a jelenlegi rendszer bővítése által az ügyfél igényeknek megfelelően. Megoldásaink között megtalálhatók az IP-telefonáláshoz szükséges kiegészítők széles választékban, amelyekkel akár egy teljes telefonos ügyfélszolgálat is kiépíthető. A már megszokott DECT telefonok kiváltására alkalmas a VoWiFi, amely által a Wi-Fi hálózaton keresztül történik a VoIP átvitel vezeték nélküli készülékekkel.
 
Amennyiben részletesebb információra van szüksége az általunk kínált IP Telefónia megoldásokról, a "MŰSZAKI TÁMOGATÁS/SZAKMAI LEXIKON" vagy a "MŰSZAKI TÁMOGATÁS/LETÖLTHETŐ ANYAGOK" menüben talál gyártó specifikus, részletes leírásokat.
 
Kérdéseivel, kérjük, forduljon bizalommal kollégánkhoz a +36 (1) 452-2640-es telefonszámon, vagy az ecs@young.hu e-mail címen, illetve használhatja a képernyő jobb alsó sarkában lévő instant üzenetküldő lehetőséget is!
 

Olvasson többet a témában! Ajánlatunk:

 

TörlésKijelöltek összehasonlítása