Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

NKFI Projekt

Projekt tartalmának bemutatása:

A LYRA FLORAE Kft. és YOUNG B.T.S. Kft. által létrehozott konzorcium sikerrel pályázott és támogatásban részesült a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Piacvezérelt Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Projektek Támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI) pályázati konstrukcióján a „Precíziós gazdálkodást innovatív agrárinformatikai eszközökkel támogató mesterséges intelligencia alapú rendszer fejlesztése” elnevezésű projektjével. A projekt célja egy széleskörű adatgyűjtésen alapuló intelligens termeléstámogató eszköz megalkotása az agráriumban dolgozó gazdák részére.

Projektünk eredményeként egy olyan komplex precíziós, IoT technológiákon alapuló gazdálkodási termeléstámogató platformot tervezünk létrehozni, amely képes az adatok széles körű gyűjtésére, azok biztonságos, megbízható tárolására, az óriási mennyiségű adat tisztítására, rendszerezésére és feldolgozására, illetve az adatfeldolgozásból mesterséges intelligencia alapú öntanuló szoftverek segítségével nyert következtetések megfelelő csatornákon történő terjesztésére. A projekt legfontosabb részei: adatgyűjtés, laborvizsgálatok, mesterséges intelligencia technológiára épülő öntanuló szoftverrendszer megalkotása, széles körű kutatások, az eredményeinek szintetizálása és integrálása a rendszerbe. Létrejön egy olyan új, egyedi és jelentős innovációs tartalmú, piacképes szellemi alkotás és termék/szolgáltatás/technológia, amely képes lesz a tervezés során mindezen szempontok tényleges figyelembevételére.

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00232 számú projekt összesen 361.806.180 Ft támogatással valósul meg, melyet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap biztosít. A projektmegvalósítás tervezett időtartama: 2021.09.01 – 2024.08.31.

Kiemelt ajánlataink

    TörlésKijelöltek összehasonlítása