Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

NKFI Projekt

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A LYRA FLORAE Kft. és YOUNG B.T.S. Kft. által létrehozott konzorcium sikerrel pályázott és támogatásban részesült a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Piacvezérelt Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Projektek Támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI) pályázati konstrukcióján a „Precíziós gazdálkodást innovatív agrárinformatikai eszközökkel támogató mesterséges intelligencia alapú rendszer fejlesztése” elnevezésű projektjével. A projekt célja egy széleskörű adatgyűjtésen alapuló intelligens termeléstámogató eszköz megalkotása az agráriumban dolgozó gazdák részére.

Projektünk eredményeként egy olyan komplex precíziós, IoT technológiákon alapuló gazdálkodási termeléstámogató platformot tervezünk létrehozni, amely képes az adatok széles körű gyűjtésére, azok biztonságos, megbízható tárolására, az óriási mennyiségű adat tisztítására, rendszerezésére és feldolgozására, illetve az adatfeldolgozásból mesterséges intelligencia alapú öntanuló szoftverek segítségével nyert következtetések megfelelő csatornákon történő terjesztésére. A projekt legfontosabb részei: adatgyűjtés, laborvizsgálatok, mesterséges intelligencia technológiára épülő öntanuló szoftverrendszer megalkotása, széles körű kutatások, az eredményeinek szintetizálása és integrálása a rendszerbe. Létrejön egy olyan új, egyedi és jelentős innovációs tartalmú, piacképes szellemi alkotás és termék/szolgáltatás/technológia, amely képes lesz a tervezés során mindezen szempontok tényleges figyelembevételére.

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00232 számú projekt összesen 361.806.180 Ft támogatással valósul meg, melyet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap biztosít. A projektmegvalósítás tervezett időtartama: 2021.09.01 – 2024.08.31.

 

 

 

Projekt tartalmának bemutatása:

Visal Plus Kft. és a Szegedi Biológiai Kutatóközpont által korábban létrehozott konzorcium új, belépő tagjaként sikerrel pályázott és támogatásban részesült a YOUNG B.T.S. Kft., a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Piacvezérelt Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Projektek Támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI) pályázati konstrukcióján, a „Mikrobiomdiagnosztikai technológia és szolgáltatási platform fejlesztése” elnevezésű projektjével.

A projekt eddigi kutatómunkák során létrehozott “know-how”-ra épül, és tudományos újdonsága onnan ered, hogy két újgenerációs szekvenálási technikát ötvöz. A pályázat eredményeként létrejövő mikrobiomdiagnosztikai kit és bioinformatikai platform alkalmas lesz számos biológiai mintából kiindulva a benne található baktériumok és azok arányának meghatározására és ezzel egy költséghatékony szűrésre. A mikrobiom szűrővizsgálatokra egyre nagyobb igény mutatkozik világszerte. Jelentős célcsoportként tartjuk nyilván a gasztroenterológiai és az onkológiai klinikákat, ui. a fejlesztésünkkel létrehozott mikrobiomdiagnosztikai szolgáltatás alkalmas lesz az emésztőrendszeri megbetegedések monitorozására, és képes lesz bizonyos gyógyszerek felszívódásának hatékonyságát és várható terápiás hatékonyságát előre jelezni.

A YOUNG B.T.S. Kft. feladatai a mikrobiomdiagnosztikai szolgáltatás bevezetéséhez szükséges online infrastruktúra felállítása során a szolgáltatás WEB oldala, online tájékoztató leírások és animációk kialakítása, statisztikai, valamint gépi tanulásos módszerrel és a szakirodalmi adatok összevetésével összefüggések definiálása és algoritmusok fejlesztése, a mikrobiomszekvenálási adatok lelet formájában történő megjelenítésének kidolgozása.

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00304 számú projekt konzorciális szinten összesen 780 478 000 Ft támogatással (71,74%) valósul meg, melyet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap biztosít. A projektmegvalósítás tervezett időtartama: 2021.06.01 – 2024.05.31.

 

TörlésKijelöltek összehasonlítása