Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

Szakmai nap beszámoló

Young Enterprise Day - 2014. október 2.

Idén is megrendeztük végfelhasználói partnereinknek szánt szakmai napunkat, a Young Enterprise Day immár tizedik alkalommal várta vendégeit október 2-án a Ramada Aqua World Nílus termében.
A résztvevők a délelőtt folyamán több témában is hallhattak prezentációkat a meghívott előadóktól. A rendezvényt Béke Gyula, cégünk ügyvezető igazgatója nyitotta meg, aki előadásában felvázolta a jelen és a jövő technológiáit, majd bemutatta a Young B.T.S. Kft. első saját fejlesztését, a WhatsON Security újgenerációs video megfigyelőrendszert, mely 2015 elején mutatkozik majd be a nagyközönség előtt. A robosztus, jól skálázható, moduláris felépítésű és megbízható univerzális rendszer alkalmas lesz felhő alapú működésre és tetszőleges számú IP kamera képének rögzítésére. A WhatsON Security elemző-nyomkövető funkcióival lehetségessé válik többek között az arcfelismerés, az elhagyott tárgyak azonosítása, az objektumok követése és a tiltott mozgások érzékelése, az intelligens rendszer tanuló funkcióival és tanítható képességekkel nyújt majd magasfokú biztonságot.

Pintér András, a Palo Alto Networks munkatársa előadásában arról beszélt, miért nem nyújtanak már teljes biztonságot a hagyományos tűzfalak, mennyiben változtatták meg a támadások és fenyegetések formáját az alkalmazások és a mobil készülékek. Bemutatta a Palo Alto Networks újgenerációs tűzfal technológiáját, mely lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy modern alkalmazásokat vegyenek igénybe, miközben a biztonságukról olyan tűzfal gondoskodik, amely teljes mértékben képes azonosítani ezeket a hálózati rendszeren, és biztosítani tudja működésének finomhangolását is. Mindezt az összes tartalom, felhasználó és alkalmazás példátlan átláthatóságának biztosításával egyidejűleg.

A kávészünetet követő második blokkot Németh Dénes kollégánk előadása nyitotta, aki a VoIP hálózatok adatvédelméről beszélt. Az IP telefonok megjelenése az előnyökön túl biztonsági kockázatokat is hozott. Azért, hogy megakadályozzuk a telefonbeszélgetések lehallgatását és a hálózatunkba való behatolást, olyan védelmi rendszerre van szükség, melyek elkülönítik az IP telefonok forgalmát a belső hálózattól, és folyamatosan figyelik, védik azt. Erre nyújtanak megoldást az SBC eszközök, mint például a Patton Smartnode 5480, mely biztonságos átjárást tesz lehetővé két hálózat között.

Pásztor András munkatársunk tartotta a következő előadást, mely a rack szekrények hatékony hűtéséről szólt. A prezentációból a résztvevők megtudhatták, miért különösen fontos ezen szekrények megfelelő hőmérsékleten tartása. Ahhoz, hogy az ideális 18 °C-ot állandóvá tegyük, olyan megoldást kell választani, ami egyszerre megbízható, költséghatékony és energiatakarékos. Utóbbi szempont különösen amiatt fontos, mert a rack szekrények hűtése az energiafelhasználásuk majdnem 40%-át teszi ki. András bemutatta a Canovate front cooler és side cooler megoldását, melyek álpadló nélkül, alacsony energiafogyasztás mellett és automatikus teljesítményszabályozással látják el feladatukat. A prezentáció végén a jövő megoldásairól is szó esett, amikor majd a megújuló energiáknak és a környezeti adottságok kihasználásának nagyobb szerep juthat a rack szekrények hűtési technológiáinál is.

Luky Gábor, az Alcatel-Lucent munkatársa a Unified Access megoldás előnyeit ismertette a vendégekkel. Ezekkel az egységes kommunikációt megvalósító, autentikációs megoldásokkal elérhető, hogy a vezetékes és vezeték nélküli hálózatok is kiváló felhasználói élményt nyújtsanak, továbbá egységes menedzsmentet, monitoring felületet, egyszerű üzemeltetést és maximális hálózati biztonságot garantálnak. Gábor bemutatta az Alcatel-Lucent legújabb technológiájú access point és core eszközeit, switch megoldásait, továbbá az új grafikus felületű menedzsment rendszert is megismerhették a résztvevők. Az Alcatel-Lucent OpenTouch megoldása is érdeklődésre tartott számot, Karsay Gábortól, a cég munkatársától megtudhatták partnereink többek között, hogy milyen új igények jelentkeznek egy kommunikációs rendszer kapcsán. Ilyen például az okostelefonok integrációja, a konferenciaképességek megléte, a Lync integráció vagy a Softphone készülékek használata Outlook rendszerben. Mészáros Tamás munkatársunk az Open Touch Customer Service (OTCS) megoldásról beszélt, mely korszerű Contact Centert biztosít a felhasználóknak. Ez a megoldás egyszerre kezeli az összes kommunikációs csatornát - telefon, SMS, e-mail, webchat, social network, posta -, miközben kezeli a munkafolyamatokat, egységes keretrendszert nyújt és részletes statisztikákat ad.

Az előadások sorát Pásztor András munkatársunk Rend a szekrényben című prezentációja zárta, melyben az AMP kábelmenedzsment rendszer előnyeit emelte ki. A vízszintes kábelrendezők, a ferde patch panelek és a fix kábelrögzítési módszer eddig még nem látott átláthatóságot tesz lehetővé.

Szokásunkhoz híven a rendezvény ebéddel ért véget, mely kiváló alkalmat adott az előadásokon hallottak megvitatására és továbbfűzésére, továbbá idén sem maradt el a tombola. A sorsolás során 2 db SagemCom internetrádió, 1 db MaxCom idősgondozó mobiltelefon, valamint 2 db, a Zengő Motorsport által felajánlott WTCC póló talált gazdára. A nyerteseknek ezúton is gratulálunk!

A prezentációk letölthetőek PDF formátumban:
Béke Gyula - Köszöntő, kitekintés a jövőbe 
Béke Gyula - Újdonság a láthatáron - WhatsON 
Pintér András - Palo Alto Networks, az Új Generációs Tűzfal 
Németh Dénes - Adatvédelem a VoIP hálózatban 
Pásztor András - Hatékony hűtés a Rack szekrényben 
Luky Gábor - Unified Access Overview 
Karsay Gábor - OpenTouch a gyakorlatban 
Mészáros Tamás - OTCS a korszerű ügyfélszolgálati rendszer 
Pásztor András - Rend a szekrényben az AMP segítségével 

Galéria

Termék katalógus

TörlésKijelöltek összehasonlítása