Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

Az UNV támogatja az ONVIF Profile T-t!

2018. október 26.
Az UNV, mint a videomegfigyelő iparág globális piacának egyik legnagyobb szereplője és az ONVIF teljes jogú tagja gőzerővel dolgozik azon, hogy megfeleljen az ONVIF szabványoknak, nyitottabbá váljon, és több kényelmet nyújtson a felhasználók számára világszerte. Ezért a cég termékei elsőként mentek át a legújabb „T” profilnak megfelelő teszteken és kapták meg a megfelelősségi nyilatkozatokat.

Idén 10 éves az Axis, a Bosch és a Sony által alapított ONVIF (Open Network video Interface Forum), amely az IP-alapú hálózati videotermékek szabványos hálózati interfészének kifejlesztését célozta meg. Az ONVIF időről időre új, ún. „profilkoncepció” szabványokat fogalmaz meg, melyek célja, hogy tervezők, telepítők, IP-alapú hálózatokkal foglalkozó szakemberek azonosítani tudják az egymással kommunikálni képes eszközöket és így könnyeben össze tudják hangolni őket. Lényegében egy  ONVIF-profilnak olyan rögzített szolgáltatáskészlete van, amelyet egy adott eszköznek és kliensnek támogatnia kell. Így ha egy eszköz például megfelel az „S” profilnak, olyan eszközzel képes együtt dolgozni, amelyek szintén megfelelnek az „S” profilnak. Egy ONVIF eszköz vagy kliens támogathatja a profilok bármely kombinációját és egyéb opcionális szolgáltatásokat és funkciókat is.

2018 szeptemberében adta ki az ONVIF a „T” nevű profilt, amely a video streaming funkciók támogatásáról szól. Így például a H.264 és H.265 kódolási formátumokat, képalkotási beállításokat és riasztási eseményeket, mozgás és manipuláció felismerést stb. Az Uniview volt az első, amely felismerte és elfogadta a Profile T által megfogalmazott nyílt szabványokat, így eszközei máris átestek az ONVIF Profile T tesztjén, megszerezve az eszközmegfelelési nyilatkozatokat. (Decleration of Conformance - DoC). Az UNV felkészültségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az ONVIF csak 2018. szeptember 28-án publikálta a Profile T részleteit. A Uniview a következő hónapokban feltölti az összes DoC-t honlapjára.

Az UNV kamerák ONVIF szabványokkal kapcsolatos kérdésekkel tájékozódjon UNV termékeink terméklapján vagy keresse bizalommal termékmenedzserünket:

Nagy Lajos
termékmenedzser
nagy.lajos@young.hu
+36308192647

Forrás: UNV, ONVIF, Wikipedia

További híreink

Nem csak a kamera a fontos, a GDPR is!
2018. október 19.
Szeptemberi UNV kereskedelmi tanfolyamunkon nem csak a technikai és értékesítési információkkal láttuk el a hallgatóságot, de partnerünknek, az FL Control Kft.-nek köszönhetően tájékoztattuk az érdeklődőket azokról a változásokról, amelyeket a GDPR életbelépése okozott a vagyonvédelmi célú ...
Friss 2N webinár a YouTube csatornánkon!
2018. október 9.
A 2N új webinár tananyagot tett közzé, amely megtekinthető már YouTube csatornánkon! A videó angol, de magyar nyelvű felirattal is nézhető.
Aktuális nyitva tartás - 2018. október 13.
2018. október 9.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy szokásos nyitva tartásunktól eltérően 2018. október 13-án (szombati munkanap) RÖVIDÍTETT MUNKAIDŐBEN, 15.00-ig tartunk nyitva! Kérjük, hogy megrendeléseiknél és az áruszállításnál ezt vegyék figyelembe! Megértésüket köszönjük!
TörlésKijelöltek összehasonlítása