Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

ALE / VTech fertőtleníthető telefonok szállodákba!

2020. június 23.
A világjárvány legnagyobb vesztesei közt van a vendéglátás, az idegenforgalom és a szállodaipar. Az üresen árválkodó hotelekbe, szállodahajókba nem lesz egyszerű visszacsalogatni a fertőzésektől rettegő turistákat. A szállásadóknak új tisztasági sztenderdeket kell felállítaniuk, hogy megszilárdítsák az utazni vágyók bizalmát. A Young B.T.S. Kft. most bemutatja az Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) kínálatában is megtalálható VTech szállodai telefonokat, amelyek fertőtleníthetők, így egy komoly kockázati tényezővel kevesebb jut a hotelszobákba.

A fertőtlenítés és a fertőtleníthetőség létfontosságú fogalmakká váltak az elmúlt hónapokban. Minden érintett vállalkozás a saját bőrén tapasztalja, hogy sajnos a korábban nagy gonddal kiválasztott és beszerzett eszközök hadai nem felelnek meg az új kívánalmaknak. Fertőtlenítés után megfolyt, elszíneződött burkolat, eltűnt feliratok, ragacsossá vált gombok, ugye ismerős?

A Young B.T.S. Kft-t is rengetegen keresték meg a különféle iparágakból teljesen fertőtleníthető eszközök beszerzése miatt, vagy hogy adjunk tanácsokat a már működtetett eszközpark fertőtlenítésére. Sokuknak tudtunk segíteni, így nagy sikerrel mutattuk be az egészségügyi fronton is hasznosítható Ascom mobil eszközökben és nővérhívókban rejlő lehetőségeket. A vészhelyzet végeztével azonban egyre többen keresik meg vállalatunkat a turizmus területéről, hiszen az egyszeri patyolat tisztaságon túl a fertőtleníthetőség lett az új elvárás.

Megszállni valahol fertőzések és komoly megbetegedések nélkül

A vendégek elvárásai egy pillanat alatt megváltoztak, mivel a koronavírus járvány nem az egyszerű utazási hasmenés kategória. Mostantól nem elég, hogy a szállodai szobák ragyogjanak és tiszták legyenek bejelentkezéskor, a légkondíconáló tiszta levegőt fújjon, de a gyakorta tapogatott, így első számú fertőzéshordozó szobai felületek, mint például a távirányítók, ébresztőórák és telefonok fertőzésmentességét is elvárják.

A VTech „Hotel Phones” termékcsaládját speciálisan a szállodai szobákba, extrém terhelésre tervezték, és burkolatát strapabíró, antibakteriális műanyagból és szilíciumgumiból készítik. A szállodai telefonjaikban használt műanyaghoz egy antibakteriális összetevőt adtak. Ez az anyag ezüst- és más ionokat használ a baktériumok, a penész és a gomba növekedésének és terjedésének megakadályozására. A szokásos tisztítási eljárásokon túl fertőtleníthetők is, amellyel hatékonyan elpusztíthatók a felületen található vírusok (így a SARS-CoV-2-t, a COVID-19-et okozó vírus is) és megakadályozhatják a terjedését.

Hogyan fertőtleníthetők a VTech szállodai telefonok?

A vendégek, a szálloda személyzete és a napi látogatók egészsége és jóléte csúcsprioritás, és a gyártó nagy gondossággal készítette el utasításait, hogy megfelelő módon legyünk képesek megtisztítani és fertőtleníteni a szállodai telefonokat. A készülékek az IP szabványok figyelembevételével tisztíthatók.

Ezek az utasítások a „best practise-t” képviselik, és a VTech azt javasolja, hogy kövessük ezeket a lehető legfegyelmezettebben. A folyamatnak két kulcsfontosságú pontja van:

 1. Először gondosan tisztítsuk meg a telefont!
 2. Másodszor: fertőtlenítsük a telefont!

A szennyezett telefon fertőtlenítőszerrel történő áttörlése vagy az, hogy egy megtisztított telefont utána nem fertőtlenítjük, ugyanazt eredményezheti: sokkal kevésbé lesz hatékony a tisztítás, mint ha mindkét lépést sorrendben végrehajtjuk.

Az alábbi eszközökre lesz szükség:

 • Puha szöszmentes / mikroszálas, eldobható kendőkre
 • Alkoholos törlőkendők (70% izopropil-alkohol)
 • Megfelelő személyi védőfelszerelésre, beleértve a műtéti maszkot, kesztyűt.
 • Sűrített levegős tisztítóra (kompresszor vagy spray), az apróbb résekből kifújni a szennyeződéseket, illetve kefére (opcionális)

A VTech az alábbi tisztító- és fertőtlenítőszereket ajánlja az ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) ajánlása alapján:

 • Semleges mosószer ÉS
 • Vírusölő fertőtlenítőszer VAGY
 • 0,05% nátrium-hipoklorit VAGY
 • 70% etanol

A telefonok tisztításakor NEM SZABAD:

 • háztartási tisztítószereket (pl. hígítatlan fehérítő) és súrólószert használni
 • hidrogén-peroxidot (> 3%) vagy aceton használni
 • bármilyen súrolóbetétet használni
 • gőzzel, forró vízzel, forró levegővel vagy UV-fénnyel fertőtleníteni
 • a telefonkészüléket folyó víz alá tartani
 • tisztítószert közvetlenül a telefonra permetezni vagy önteni
 • a telefon tisztításakor túlzottan dörzsölni a felületet

További pontos részleteket és ajánlásokat a gyártó angol nyelvű leírása tartalmazza.

A VTech szállodai telefonok megtalálhatók Alcatel-Lucent Enterprise kínálatunkban, de webshopunkból nem rendelhetők. Kérjük hogy további információkért, pontos típusokért és konkrét ajánlat esetén keressék termékfelelőseinket:

Mészáros Tamás
műszaki fejlesztési vezető
meszaros.tamas@young.hu
+36 (1) 452 2772

Pálinkás Péter
kereskedelmi vezető
palinkas.peter@young.hu
+36 (1) 452 2726

További híreink

Aktuális nyitvatartás - 2020. július 3.
2020. június 23.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy szokásos nyitvatartásunktól eltérően 2020. július 3-án (pénteken) LELTÁR MIATT ZÁRVA tartunk! Áruszállítás és személyes ügyfélszolgálat nincs ezen a napon, de kollégáink dolgoznak. Megrendeléseket felveszünk és ajánlatokat is készítünk, műszaki és kereskedelmi ...
2N IP SOLO – Már kamera nélkül is!
2020. június 19.
Újabb kompakt megoldást kínál a 2N az intercom piacon. A 2N IP VERSO kistestvérét, a 2N IP SOLO-t tovább egyszerűsítette, így mostantól beépített kamera nélkül is kapható.
Vond be a Rainbow-t az ügyfélszolgálatba! – ALE CTI connector népszerű CRM rendszerekhez
2020. június 9.
Az Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) Rainbow felhasználói nagyon könnyen beleszeretnek a kényelmes funkciókba, és egyre több terület képviselői igénylik a cégen belül a használatát. Nem csoda, ha az ügyfélszolgálatosok is hamarosan elkezdik követelni a Rainbow integrációt a CRM rendszerbe, ha ...
TörlésKijelöltek összehasonlítása