Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

Lázmérési lázban – Bemutatkozik az UNV testhőmérséklet mérő- és arcfelismerő terminál

2020. szeptember 30.
Az iskolákban, munkahelyeken, kórházakban és egészségügyi intézményekben, sportrendezvényeken, társadalmi és kulturális feladatok napi működését biztosító helyeken mindent elkövetnek, hogy elkerüljék a fertőzést és idejében kiszűrjék a beteg személyeket. Ennek egyik alapeleme a bejáratoknál rendszeresített testhőmérséklet mérés, emiatt most hatalmas igény mutatkozik mérőeszközökre. Nem mindegy azonban, milyen módszert alkalmazunk és milyen áron. Bemutatjuk az UNV testhőmérséklet mérő- és arcfelismerő terminálját, amely kiváló befektetést és megbízhatóságot kínál.

Amikor azt halljuk, hogy a bejáratnál testhőmérséklet mérést végeznek, sokunk valamilyen manuális készülékre gondol, amelyet homlokunkhoz tartanak talpig védőfelszerelésbe öltöztetett személyek. Ezekkel az eszközökkel és magával a módszerrel azonban sok probléma van.

Egyrészt a hatalmas igény miatt rengeteg hamisítvány kering a piacon, amely csupán egy véletlen generált számot mutat az LCD kijelzőjén, valós mérést nem is végez. Az eszközbeszerzéseknél sok esetben csak az ár a szempont, így nem a professzionális használtra kifejlesztett eszközökkel, hanem alsókategóriás, silány, rossz minőségű, vagy egyenesen otthoni használatra szolgáló eszközökkel próbálják meg profi munka látszatát kelteni. Bár ezek az eszközök is úgynevezett non-contact eszközöknek minősülnek, azaz a mérőeszköz nem kerül kapcsolatba a bőrfelszínnel, a megbízhatóságuk alacsony, és fals mérések nagy részét pontosan a mobilitásuk okozza. Ugyanis gyakran közvetlenül a bejárathoz telepítik a mérőszemélyzetet, az ajtóban, a változó külső-belső hőmérsékleti zónában próbálnak mérni, azt gondolván, hogy a belépni kívánó személyt már a bejárat előtt ki tudják szűrni.

További nagy probléma, hogy az ilyen berendezés személyzetet, alkalmazottat kíván meg, akinek az a dolga, hogy ott álljon az ajtóban, és mérje az egyes embereket. Ez megterhelő és monoton munka, ráadásul ezek a személyek tényleg fokozottan ki vannak téve a fertőzésveszélynek. Sok helyen spórolás miatt nem alkalmaznak külön embert, hanem a recepcióssal, biztonsági őrrel végeztetik el ezt a munkát, és teszik a vállukra a beteg emberek beeresztéséből adódó kockázatok súlyát.

De még mindig nem végeztünk a negatívumokkal. A kézi testhőmérséklet mérés egy viszonylag lassú folyamat, így nagyobb embertömeg szűrése több időt vesz igénybe, mint az automatizált rendszereknek. A lemérni kívánt személyek lassú haladása torlódást eredményez, megnőnek a sorok, növekszik az embertömeg a bejáratoknál, amely miatt óriási a kockázata, hogy ezekben a tumultusokban kapják el egymástól az emberek a betegségeket.

Hogyan néz ki egy profi rendszer?

A Young B.T.S. Kft. által forgalmazott Uniview UNV OET-213H-BTS1 rendszere egy olyan beléptető ellenőrző terminál, amely ötvözi az arcfelismerő beléptető rendszert a testhőmérséklet ellenőrzéssel. Szigetszerűen is működtethető, de gyorskapus, forgóvillás beléptető rendszerrel is integrálható, továbbá meglévő beléptető rendszer vezérlésével is összeköthető. A készülék alapjelzésein felül lehetséges a párhuzamos riasztás szirénával, fényjelzéssel, emaillel is. Az egység 20-30 ember / perc áteresztő képességgel rendelkezik telepítésének előfeltétele a beltéri (10°C-45°C) szélmentes környezet.

Hogyan működik a UNV OET-213H-BTS1 rendszer?

A berendezés alapvetően két részből áll, az arcfelismerő, kamerás egységből és a sárga színű csuklóhőmérőből. Ezeket egy állványzatra is lehet erősíteni vagy akár fali felszerelés is lehetséges. Beléptetésnél engedélyezhető vagy kikapcsolható az arcfelismerő üzemmód, így csak vár egy beérkező személyt, majd csuklóhőmérséklet mérést végez.

Arcfelismerésen alapuló beléptetéshez kívánjuk használni, akkor nyilvánvalóan kiemelt szempont, hogy arcunk azonosító paraméterei legyenek benne az adatbázisban. Emellett arra is beprogramozható a rendszer, hogy felismerje, van-e rajtunk maszk vagy nincs. Ha előírás a maszk, akkor jelez a rendszer, hogy valaki nem használ maszkot.

Ezen kívül a hőmérsékletmérő modul a beépített IR érzékelő segítségével nagy pontossággal (mérési pontosság : 0,1°C, hőmérséklet eltérés érzékelés : 0,5°C) és megbízhatósággal megállapítja (csuklóról, mérési távolság : 1cm-2.5cm) a testhőmérsékletet és jelez (akár távoli számítógépre is), ha valaki lázas, hőemelkedése van. Ha nem akarjuk használni az arcfelismerő funkciót, akkor át lehet váltani a beépített kártyaolvasó-azonosító mechanizmusra is. (RFID Mifare kártyát támogat (13,56 MHZ))

Kinek ajánljuk UNV OET-213H-BTS1 rendszert?

Ennél a megoldásnál értelemszerűen egy valóban érintésmentes beléptetőrendszerrel leszünk gazdagabbak. Azoknak nyújt kiemelten gazdaságos befektetést, akik már eleve rendkívül korszerű arcfelismerős beléptetőt kívántak bevezetni cégüknél, tehát képesek és szeretnék is kihasználni az arcfelismerő funkciót, amelyhez csatlakoztatható a hőmérsékletmérő megoldás. A beléptetőrendszer nagy előnye, hogy megfelel a GDPR követelményeknek is, és alternatív RFID beengedő/azonosító funkcióval is rendelkezik.

Elsősorban szigorú személyazonosítást és beléptetést megkövetelő irodáknak, sportlétesítményeknek, K+F cégeknek, kiemelt üzemeknek, speciális nyomdáknak, laboroknak, rendvédelmi szerveknek, bankoknak- és pénzintézeteknek, rezidenciáknak, luxuslakások tulajdonosaink stb. ajánljuk.

UNV OET-213H-BTS1 megoldással kapcsolatban minden esetben keressék személyesen beléptetőkkel foglalkozó specialistánkat:

Pásztor András
termékmenedzser
pasztor.andras@young.hu
Tel.: +36 (1) 452 2646

További híreink

Egyedül dolgozó munkatársak védelme Ascom eszközökkel
2020. szeptember 30.
Az egyedül dolgozó munkatárs vagy magányos dolgozó (angolul: lone worker) egy régóta ismert fogalom a munka világában. A másoktól elszeparált munkavégzés magában hordozza azt a veszélyt, hogy a kollégával valami olyan váratlan dolog történik, melyről nehezen vagy egyáltalán nem tud jelzést ...
Panasonic árlistaváltozás – 2020. október 15-től
2020. szeptember 25.
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket és viszonteladói partnereinket, hogy Panasonic árlistánk 2020. október 15-től komolyabb változáson esik át.
Kattints és hívj böngészőből is! – Itt az ALE Rainbow Chrome bővítmény
2020. szeptember 16.
Üzleti telefonon keresztül szeretnénk felhívni valakit közvetlenül a Gmail-ből? Esetleg Chrome böngészőben, bármely weboldalon tárcsázni szeretnénk egy ott található telefonszámot? Az ALE Rainbow Click2Call Chrome bővítménnyel ez gyerekjáték.
TörlésKijelöltek összehasonlítása