Kommunikációs rendszerekben gondolkodunk

Ascom DECT az élőzenei koncertek szolgálatában

2021. augusztus 23.
Egyre több élőzenei előadás vagy éppen szuperprodukció tér vissza a színpadra, és ezek helyszíni menedzselése továbbra is telekommunikációs kihívás a szervezőknek. Ebben segít az Ascom DECT technológiája, amelynek használatára bemutatunk egy esettanulmányt.

Ahogy azt már korábbi cikkünkben részletesen bemutattuk, a DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) egy olyan robusztus technológia, amely dedikált frekvenciákat használ a kommunikáció interferenciamentességének biztosítása érdekében. Az Ascom DECT készülékei nem csak ipari területen vagy az egészségügyben, de élőzenei koncertek, koncerttermek, csarnokok személyzetének kommunikációjára is tökéletesen alkalmasak. Esetünkben a North Music Trust által üzemeltetett Sage Gateshead rendezvényközpont példáját mutatjuk be, ahová az Ascom 13 éve szállít DECT technológiát.

Fellélegzik a rendezvényipar

A Sage Gateshead is megsínylette a COVID járványt: bevételének 60%-a a jegyeladásoktól függ, és a világjárvány kitörésekor egyik napról a másikra jelentős összeget veszített. Kénytelen volt 3 millió font értékű adománygyűjtést indítani, hogy pénzügyileg talpra álljon, és idén az Ascom UK hozzájárulásként elengedte a szolgáltatási díjat.
Az Ascom DECT okostelefonjai lehetővé tették Sage Gateshead számára, hogy biztonságosan nyithassák meg újra a helyszínt. Nagy volt a várakozás, hiszen a zenére éhes közönség több mint egy év után először élő koncerteket a New Beginnings koncertsorozat keretében.

A Sage Gateshead egy fantasztikus, betonból, fémből és üvegből álló építmény, és nehéz lenne elképzelni az épület teljes lefedettségét DECT technológia nélkül. Mondhatnánk úgy is: a WiFi alapú kommunikáció vagy a walkie-talkie itt nem a legmegfelelőbb. Éppen ezért esett a választás az Ascom DECT rendszerére, amely megbízható kommunikációt biztosít mindenki számára, a biztonsági szolgálattól kezdve az elsősegélynyújtáson át a színpad és a közönség irányításáig – átölelve az egész helyszínt. A DECT technológia fontos szerepet játszik az előadás sikeres lebonyolításában, mert a folyamatos kommunikáció elengedhetetlen ahhoz, hogy a szervezők biztosítani tudják a közönség biztonságát az eseményeken. A DECT rendszer megbízhatósága bizalmat ad a felhasználóknak, hogy minden alkalommal működni fog, és nem fordulnak elő interferencia és lefedettségi problémák a kritikus helyeken és pillanatokban.

Egy átlagos, nem COVID sújtotta évben a Sage Gateshead-ben naponta három különböző teremben zajlanának zeneórák, próbák és élő koncertek. Más helyszínekhez hasonlóan a világjárvány kitörésekor a személyzet és a zenészek kénytelenek voltak szüneteltetni az összes élő előadást, és az oktatási és koncertmenetrendet online megoldásra áttenni. A helyszín nemrégiben élő közönséget fogadott egy sor szociálisan távolságtartással megtartott koncertre, és a 30 Ascom-készülékből álló készlet lehetővé tette a személyzet számára a biztonságos lebonyolítást:

 • Képesek voltak koordinálni közönség zónákat, több száz embert biztonságosan be- és kiengedni az élő előadásokról minden este.
 • Képesek voltak a folyamatos kapcsolatra az éppen próbáló zenészek, a biztonsági és színpadkezelő személyzet között.
 • A művészek kapcsolatot tarthattak a Sage Gateshead informatikai, épületgépészeti, ügyeleti és elsősegélynyújtó csapataival.
 • Szükség esetén a kézibeszélő "man down, azaz hirtelen dőlés vagy leesés figyelmeztetés funkcióján keresztül segítséget hívhatott bármely készülék használó.

Sage Gateshead esete is rámutat a DECT technológia széleskörű alkalmazhatóságára. Az Ascom DECT rendszerekkel kapcsolatban keressék Ascom termékmenedzserünket:

Mészáros Tamás
műszaki fejlesztési vezető
meszaros.tamas@young.hu
+36 (1) 452 2772

Kiemelt ajánlatunk

  További híreink

  Viszlát GSM adapterek! Megszűnő 2N termékek és választható utódaik
  2021. július 23.
  Világszerte évek óta szolgálják a cégeket a vezetékes telefonok helyettesítésére, valamint adat-, SMS- és faxátvitelre a 2N GSM adaptereket. A technológia azonban rohamosan fejlődik, és ezzel együtt a piaci helyzet is változik. A gyártó eljöttnek látta az időt, hogy búcsút mondjon ezeknek az ...
  Születésnapi 2N ajándék! - Ingyenes hívások intercom-ról mobiltelefonra akár 3 évig
  2021. július 12.
  Idén 30 éves a 2N, és ebből az alkalomból minden új intercom beltéri egység vásárló egy-egy 2N Mobile Video kredit voucher-t kap ajándékba.
  „We Team” - Chatkommunikáció egyetlen rendszerben
  2021. július 9.
  A chatbotok, chatfelületek ipari hasznosítása kommunikációs rémálmot hozott az ügyfélszolgálatoknak. A különböző céges social média és egyéb chat programokon keresztül érkező egyre gyakoribb ügyfélmegkeresések gyakran elkallódnak, a beszélgetések nem kellően kontrolláltak, nem kerülnek be a CRM ...
  TörlésKijelöltek összehasonlítása